Gaziantep'te üniversite öğrencileri Filistinlilere gönderilmek üzere 8 kurbanlık bedeli topladı - Haber 1Haber 1

Gaziantep'te üniversite öğrencileri Filistinlilere gönderilmek üzere 8 kurbanlık bedeli topladı

Gaziantep'te üniversite öğrencileri Filistinlilere gönderilmek üzere 8 kurbanlık bedeli topladı

08 Haziran 2024 - 11:10

ABONE OL

GAZİANTEP (AA) – Gaziantep'te üniversite öğrencileri, Filistin'de kurban kesilmesi için topladıkları 37 bin lirayı Gaziantep İl Müftülüğüne teslim etti.

Kentteki bir grup öğrenci, Filistin'e destek olmak için Kurban Bayramı öncesinde 37 bin lira topladı. Öğrenciler, topladıkları parayı Filistin’de kurban kesilmesi için Gaziantep İl Müftülüğüne teslim etti.

İl Müftü Yardımcısı Ramazan Yıldırım, AA muhabirine, öğrencilerin Filistin'e destek amacıyla çalışma yapmasının değerli olduğunu söyledi.

Böyle projelerin daha da artmasını gerektiğini aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

"Öğrencilerin hassasiyetlerine sevindim. Filistin bugün ümmetin kanayan yarası. Öğrencilerimiz de yaralarına merhem olmak için bu duyarlılığı gösterdiler. Büyük bir özveriyle çalışarak 8 kurban bedeli topladılar. Bu da gençlerimizin duyarlı ve başkasının derdiyle dertlendiklerini gösteriyor. Birçok kişinin Z kuşağı diye basit gördüğü gençlerimiz yeri geldiğinde her türlü fedakarlığı gösterebiliyor. Bugün de bu yardımı toplayarak bize teslim ettiler. Biz de bu yardımı Filistinli kardeşlerimize kurban olarak ulaştırmaya çalışacağız."

Projede yer alan öğrencilerden Ali Atmaca da toplanan bağışların Filistin'e ulaşacağından dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.