İstanbul'da "Afet Risk Yönetiminde Öğrenilmiş Dersler Çalıştayı" gerçekleştirildi - Haber 1Haber 1

İstanbul'da “Afet Risk Yönetiminde Öğrenilmiş Dersler Çalıştayı” gerçekleştirildi

İstanbul'da “Afet Risk Yönetiminde Öğrenilmiş Dersler Çalıştayı” gerçekleştirildi

22 Mayıs 2025 - 18:44

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – İstanbul'da, afetlerle mücadelede koordinasyon, dayanıklılık ve işbirliğini artırmak amacıyla 65 sivil toplum kuruluşunu bir araya getiren Afet Platformu tarafından "Afet Risk Yönetiminde Öğrenilmiş Dersler Çalıştayı" düzenlendi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunun desteği ve Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM) koordinasyonunda yürütülen proje kapsamında, İstanbul'da bir otelde düzenlenen çalıştaya, çeşitli kamu kurumları, özel sektör, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Afet risklerinin azaltılması ve daha kapsayıcı müdahale mekanizmalarının geliştirilmesi amacıyla deneyimlerin paylaşıldığı çalıştayda AFAD İstanbul İl Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, çok paydaşlı toplantının önemine dikkati çekti.

Özener, kamu, sivil toplum ve özel sektör dahil tüm kurumların aynı alanda çalışan diğer aktörlerle sürekli iletişim ve koordinasyon içinde olmalarının herkesin bireysel sorumluluğu olduğunu ifade etti.

STGM Genel Koordinatörü Tezcan Eralp Abay ise Türkiye'de nüfusun yüzde 70'inin afet riski altındaki bölgelerde yaşadığını belirterek, iklim krizi ve kentsel politikaların afet riskini artırdığını aktardı.

Abay, afet riskine karşı sivil toplumun daha güçlü bir aktör haline gelmesi gerektiğini kaydetti.

Afet Platformu Genel Sekreteri Sevim Kahraman da çalıştayın, afet risk yönetiminde edinilen derslerin paylaşılması ve gelecekteki işbirliklerinin güçlendirilmesi açısından önemli bir başlangıç olduğunu dile getirdi.

Çalıştay süresince Afet Platformunun kurduğu tematik komisyonlar tanıtılarak, çeşitli kurumlar tarafından yürütülen projeler kamuoyuyla paylaşıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.