Stockholm Belediyesinin "Ramazanda Sigarayı Bırak" kampanyası bu yıl da devam etti - Haber 1Haber 1

Stockholm Belediyesinin “Ramazanda Sigarayı Bırak” kampanyası bu yıl da devam etti

Stockholm Belediyesinin “Ramazanda Sigarayı Bırak” kampanyası bu yıl da devam etti

07 Mart 2025 - 18:42

ABONE OL

STOCKHOLM (AA) – İsveç'in başkenti Stockholm'de son 6 yıldır uygulanan "Ramazanda Sigarayı Bırak" kampanyası bu yıl da düzenlendi.

Stockholm Belediyesinin, başkentteki camiler ve mescitlerde broşür dağıtarak sigarayı bırakmaya teşvik eden kampanyası büyük ilgi görüyor.

Belediyenin Suç Önleme Ulusal Konseyi Koordinatörü Anette Peterson, "Ramazan ayı sigaradan kurtulmak için bir fırsat." sloganıyla bastırılan broşürleri camilerde dağıttı.

Peterson, kampanya hakkında AA muhabirine yaptığı açıklamada, birçok hastalığın nedeni sigara, alkol ve uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak için ramazanın fırsat olduğunu söyledi.

Oruç tutanların gün içinde uzun süre sigara içmediğine işaret eden Peterson, "Müslümanların sigarayı bırakmasının tam zamanı. Oruç tuttuğu için uzun vakit sigara içmeyenlerin sigarayı bırakması için tam fırsat olduğunu kendilerine hatırlatıp konsantre etmeye çalışıyoruz." dedi.

Stockholm Belediyesi olarak 6 yıldır bu uygulamayı sürdürdüklerini, kampanyanın faydalı olmasını umduklarını belirten Peterson, ellerinde önceki dönem kampanyalarda ne kadar kişinin sigarayı bıraktığına dair istatistik olmadığını kaydetti.

Peterson, kampanyada kendilerine yardımcı olan Müslüman derneklere de teşekkür etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.