Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları Kocaeli'de sürüyor - Haber 1Haber 1

Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları Kocaeli'de sürüyor

Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları Kocaeli'de sürüyor

29 Nisan 2023 - 15:08

ABONE OL

KOCAELİ (AA) – TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Kocaeli'de düzenlenen Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları devam ediyor.

Yarışlarda, teknik kontrolleri başarıyla tamamlayan araçlar, TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi'nde hazırlanan parkurda en iyi performansı elde etmek için mücadele ediyor.

Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'na 60, Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'na ise 45 araç katılıyor.

"Elektromobil" ve "hidromobil" olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışlar, bu yıl ilk defa farklı bir parkurda yapıldı.

Yarışlarda, her aracın 15 dakika içinde 1350 metre uzunluğundaki parkurda 5 turu tamamlaması beklenirken, Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'nda ise her araç en fazla 15 dakika içinde 3 tur atmak için çaba sarf ediyor.

26 Nisan'da başlayan organizasyon bugün sona erecek.

– "Kazanın takımlara ödülleri TEKNOFEST'te verilecek"

Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'nda danışma ve değerlendirme üyesi Fatih Mutluel, bu sene ilk defa şehir içi konseptini uyguladıklarını söyledi.

TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi'nde bir parkur belirlediklerini aktaran Mutluel, "Burada keskin virajların, iniş çıkışların, tümseklerin olduğu, dur kalk yapılması gereken senaryolar oluşturduk. Böylece elektrikli araçların şehir içindeki kullanımını da simüle etmiş olduk. Böylece takımlarımız geçmişe göre hem daha aksiyonlu, daha heyecanlı bir yarışma gerçekleştirdiler hem de günlük yaşamımıza daha uygun bir konsepte yarışmış oldular." ifadelerini kullandı.

Mutluel, virajları şekillendirerek yarışmayı biraz daha heyecanlı hale getirdiklerini aktararak, "Ancak ivmelenme yarışı bu sene bambaşka bir konsept oldu. Tamamen hıza dayalı, elektrikli araçların ani ivlenme kabiliyetini kullandığı bir yarış olacak." dedi.

Yarışların bugün sona ereceğini belirten Mutluel, kazanın takımlara ödüllerin TEKNOFEST'te verileceğini sözlerini ekledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.