DEM Parti milletvekilleri gündemi değerlendirdi - Haber 1Haber 1

DEM Parti milletvekilleri gündemi değerlendirdi

DEM Parti milletvekilleri gündemi değerlendirdi

09 Nisan 2025 - 15:52

ABONE OL

TBMM (AA) – DEM Parti milletvekilleri, Meclis'te düzenledikleri basın toplantılarında gündemi değerlendirdi.

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Gazze'de zulmün devam ettiğini belirtti.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 50 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiğini aktaran Gergerlioğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Filistinlilerin Gazze'den zorla çıkarılması"na ilişkin önerisine iktidarın tepki göstermediğini iddia etti.

Gergerlioğlu, Gazze'de 21. yüzyılın en büyük soykırımının yaşandığını vurguladı.

DEM Parti Van Milletvekili Sinan Çiftyürek ise İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik "yolsuzluk" ve "terör" soruşturmalarının ardından izinsiz gösterilere katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan gençlerin serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

İnsanların, hak ve özgürlüklerinin kısıtlanmasını, İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu ile çok sayıda kişinin tutuklanmasına karşı çıkmak ve ekonomik sorunları dile getirmek amacıyla sokağa çıktığını anlatan Çiftyürek, hükümetin bu süreçten ders çıkarması gerektiğini savundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.