İzmir'de "Boş Sıralar" etkinliğiyle Gazze'deki çocuklar anıldı - Haber 1Haber 1

İzmir'de “Boş Sıralar” etkinliğiyle Gazze'deki çocuklar anıldı

İzmir'de “Boş Sıralar” etkinliğiyle Gazze'deki çocuklar anıldı

08 Eylül 2025 - 15:21

ABONE OL

İZMİR (AA) – AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı, Gazze'de İsrail'in saldırıları nedeniyle okula gidemeyen çocukları anmak ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla "Boş Sıralar" temalı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Menemen ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte katılımcılar, alana boş ders sırası yerleştirdi, saldırılarda ölen Gazzeli çocukların fotoğraflarını ve isimlerini koydu.

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Türkiye'de ders zilinin coşkuyla çaldığını belirterek, "Ama burada boş kalan sıralar var. Yok sayılan hayatlar için buradayız. Çocukların öldürüldüğü hiçbir davanın doğru olmadığını, başarılı olamayacağını hepimiz biliyoruz. Filistin davası, bir insanlık davasıdır." ifadelerini kullandı.

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan da Gazze'de soykırımın sürdüğünü, İsrail'in katil olduğunu tüm dünyaya haykırmaya devam edeceklerini söyledi.

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Emin İçelli de İsrail'in 19 bin çocuğu katlettiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Gazze'de manzara bambaşka. Orada binlerce sıra bomboş çünkü o sıralara oturacak çocuklar artık hayatta değil. Gazze'de binlerce masum çocuk sıralarına kavuşamadan öldürüldü ya da yarım kalmış hayallerinin başında susturuldu. Yüzlerce okul yerle bir edildi, sınıflar enkaza döndü ve kütüphaneler kül oldu."

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.