Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mdtistanbul'un dans gösterisi “BİZ” prömiyer yaptı

İSTANBUL (AA) – İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) Modern

İSTANBUL (AA) – İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) Modern Dans Topluluğunun (Mdtistanbul) dans gösterisi "BİZ"in ilk gösterimi yapıldı.

İDOB'un açıklamasına göre, Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde düzenlenen dans gösterisi, "çoklukta birlik", "empati", "evrensel etik" kavramlarını sorguluyor.

Performans alanındaki üç dansçı, fiziksel teması kaybetmedikleri üçlü hareket formları, ikili eylem diyalogları ve bir başlarına kaldıkları anların içinden geçerek dayanışma ve çatışma, şefkat ve şiddet, güç ve kırılganlık, varlık ve yokluk hattında yollarını bulmaya çalışıyor.

Bedirhan Dehmen, Canberk Yıldız, Cem Yıldız, Mihran Tomasyan'ın sahnelediği gösterinin ışık tasarımını Kerem Çetinel, kostüm tasarımını Günsu Sarı üstleniyor.

"BİZ", 28 Ekim'de Süreyya Opera Sahnesi'nde tekrar seyirciyle buluşacak.