Temmuz'da emeklilerin maaşı ne kadar olacak? - Haber 1Haber 1

Temmuz’da emeklilerin maaşı ne kadar olacak?

12 milyon emeklinin gözü, Temmuz ayında yapılacak zamlarda… SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 323 TL zam geliyor! En yüksek ve en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Temmuz’da emeklilerin maaşı ne kadar olacak?

25 Nisan 2019 - 0:42

ABONE OL

Emekli maaşlarına yapılacak zam ile ilgili geri sayım başladı. Türkiye’de 12 milyondan fazla bireyin gözü Temmuz ayında yapılacak zamlara çevrildi. 6 aylık enflasyon rakamlarının temel alınacağı maaş artışında ilk 4 aylık veri açıklandı. Bu veriler doğrultusunda ise belirli bir zam tahmini yapılmaya başlandı. Peki, en düşük emekli zammı ne kadar olacak? SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarında ne kadar artış olacak? İşte Temmuz ayında yapılacak maaş artışları ile ilgili tüm detaylar…

Türkiye’de milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi bulunuyor. Yılda 2 defa zam hakları bulunan bireyler 2019 yılındaki ilk zamlarını Ocak ayında almışlardı. Bu maaş artışlarındaki belirleyici etken ise son 6 ayda gerçekleşen enflasyon miktarı oluyor. Bu yılın ikinci maaş artışı ise Temmuz ayında yaşanacak. Bunların yanı sıra iki bayramda da ikramiye alacak olan bireyleri heyecan basmış durumda. Peki, en düşük emekli zammı ne kadar olacak?

MİLYONLARCA EMEKLİYE MÜJDE! 323 TL ZAM GELİYOR

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisine yapılacak zam ile ilgili tüm detayları sizler için özel olarak hazırladığımız içerikten takip edebilirsiniz…

SSK ve Bağkur emeklilerine enflasyon zammı müjdesi! Temmuz ayında oluşacak enflasyon ile birlikte yeni emekli maaşları da netleşecek. Tahminlere göre Temmuz enflasyonu sonucu emekli maaşlarına yüzde 6 civarında bir zam yapılacak. Yapılacak olan zamla birlikte emekli maaşları 67 ile 323 TL arasında olması bekleniyor. İşte emekli maaşlarına yapılacak zammın detayları şu şekilde…

Yaklaşık 12.3 milyon emekli bu yılın ikinci zammını Temmuz’da alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılırken, memur emeklilerine de yüzde 5 artış ve enflasyon farkı yansıtılacak.

Merkez Bankası’nın ekonomistlerle yaptığı Nisan ayı beklenti anketindeki tahmine göre; Ocak-Haziran enflasyonu yani SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 6 olarak gerçekleşecek.

ZAMLAR NE KADAR OLACAK?

Bu tahmin gerçekleşirse, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında 67,52 lira ile 323,44 lira arasında artış yaşanacak.

EN ÇOK 5 BİN 714 TL

En düşük aylık bin 125 lira 48 kuruştan bin 193 liraya, en yüksek aylık da 5 bin 390 lira 70 kuruştan 5 bin 714 lira 14 kuruşa ulaşacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri kesin zam oranlarını 3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon verileriyle öğrenecek.

İKİ BAYRAMDA İKRAMİYE VERİLECEK!

Milyonlarca emeklinin bir diğer beklediği haber ise Ramazan ve Kurban bayramında verilecek ikramiyeler oldu.

Ramazan ve Kurban bayramında da emekli olan vatandaşlar biner liralık ikramiyelerin sahibi olacaklar.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 323 TL zam geliyor! En yüksek ve en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Sabah

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.