Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Gündemimizde af diye bir şey yok" - Haber 1Haber 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Gündemimizde af diye bir şey yok”

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ısrarla gündeme getirdiği genel af konusuna olumsuz bakan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha karşı olduğunu açıkladı ve son noktayı koydu: ”Bizim gündemimizde af diye bir şey yok” Bu sözlerin ardından bakalım Bahçeli, genel af ısrarınısürdürecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Gündemimizde af diye bir şey yok”

10 Haziran 2018 - 8:38

ABONE OL

24 Haziran seçimlerine gidilirken en çok tartışma yapılan konulardan biri de genel af. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ve partili yöneticilerin ısrarla gündeme getirdiği genel af konusuna Hükümet sıcak bakmıyor. Gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerek Başbakan Binali Yıldırım, gerekse birçok bakan, “Genel af gündemimizde lok” açıklamısını yaptı. Bu sözlere rağmen Devlet Bahçeli, genel af konusundaki tavrını ısrarlı bir şekilde sürdürüyor ve hemen her fırsatta bunun zorunlu olduğunu açıklıyor. İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konudaki olussuz yaklaşımını bir kez daha dile getirdi ve Zeytinburnu’nda yaptığı konuşmada son noktayı koytu: ”Bizim gündemimizde af diye bir şey yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim gündemimizde af diye bir şey yok. Kimse farklı yaklaşım göstermesin. Böyle bir şey hakikaten olması gereken yer varsa bunlar seçim sonrası konuşulur. Seçime kalmış 14 gün, bunu istismar ettirmeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Sivil İrade Platformu tarafından Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezinde düzenlenen iftar programı sonrasında Zeytinburnu Merkezefendi’de vatandaşlarla bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, teravih namazı sonrasında otobüs üzerine çıkarak kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.

“BİZİM GÜNDEMİMİZDE AF DİYE BİR ŞEY YOK”

Vatandaşların ‘af’ konusunu sorması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim gündemimizde af diye bir şey yok. Kimse farklı yaklaşım göstermesin. İnsan yargı haklarında hükmü varmışsa onları af etme yetkisi bizim değil. Parlamentonun böyle bir gündemi yok. Oy için af çıkarmayız. Bunun istismarına fırsat vermeyiz. Böyle bir şeyin hakikaten olması gereken yer varsa bunlar seçim sonrası konuşulur. Seçime kalmış 14 gün, bunu istismar ettirmeyiz. Şu anda benim halkımın içinde idam isteyenler var. Ben ne dedim. Bu FETÖ’cülere bu insanları haksız yere katledenlere eğer Meclisten geçer de önüme gelirse ben bunu onaylarım, dedim. Biz şu anda önce seçimlere bakıyoruz. Şu seçimleri hayırlısıyla halledelim. Onun için sizlerden bizim birliğimiz önemli, kardeşliğimiz önemli” diye konuştu.

“BU ŞEKİLDE NESLİMİZİ OKUMAYA YÖNLENDİRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin ‘kıraathane’ eleştirilerine de değinerek “Biz neslimizi kitaba yöneltme gayreti içindeyiz, İnce senin öğretmenliğin bu noktada sökmez. Sen öğretmenlik yapmışsın, iyi güzelde o tarih olmuş. Bu noktada kalkıp da böyle bir adımı bile anlamıyorsun. Fabrikaların yerine şehir kıraathaneleri yapacaksın, diyorsun, önce bunun ne demek olduğunu öğren. Türkiye’den yaygınlaşan her ilçe en az 1 tane olacak. Bunlarla beraber gençlerimiz internet olacak çayı kahvesi de olacak, ücretsiz olacak. Bu şekilde biz neslimizi okumaya yönlendireceğiz” ifadesini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.