Kadir Mısıroğlu öldü - Haber 1Haber 1

Kadir Mısıroğlu öldü

Kadir Mısıroğlu tedavi gördüğü Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde 86 yaşında hayatını kaybetti.

Kadir Mısıroğlu öldü

06 Mayıs 2019 - 0:53

ABONE OL

Yazar Kadir Mısıroğlu hayatını kaybetti. Tedavi gördüğü Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde 86 yaşında hayatını kaybeden Mısıroğlu’nun ölüm sebebi yaşlılığa bağlı çoklu organ yetmezliği olarak belirtildi. Mısıroğlu’nun hayatını kaybetmesiyle birlikte Ak Partili siyasilerin baş sağlığı mesajı yayınlamaları dikkat çekti.

Cumhuriyet’imizin kurucusu Atatürk’e yaptığı hakaretlerle tanınan Mısıroğlu, provokatif konuşmaları, tartışmalı kitaplarıyla milliyetçi ve Atatürkçü kesimlerin büyük tepkisini çekiyordu.

İBRAHİM KALIN’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kadir Mısıroğlu’nun vefat haberinin ardından Twitter hesabından başsağlığı mesajını yayınladı. Kalın, “Dâr-ı bekâya irtihal eyleyen Kadir Mısıroğlu’na Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.” dedi.

KADİR MISIROĞLU KİMDİR?

Kadir Mısıroğlu 1933 yılında Trabzon’un Akçaabat ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Akçaabat’ta, lise öğrenimini Trabzon Lisesi’nde tamamladı. 1954 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi. Öğrencilik yurtlarında çeşitli “talebe yurtları” açtı. Fakülte yıllarından itibaren hukuktan çok tarihe ilgi duydu ve Türkiye’nin yakın tarihi ile alakalı araştırmalar yapmaya yöneldi. Gençlik yıllarında çeşitli gazete ve dergilerde takma adlarla yazılar yayımladı.

1961 yılında Aynur Aydın ile evlendi. Bu evlilikten Abdullah Sünusi (1963),Fatıma Mehlika (1965),Mehmet Selman (1973) isimli üç çocuğu oldu.

1964 yılında Sebil Yayınevi’ni kurdu ve “Lozan Zafer mi, Hezimet mi?” kitabının birinci cildini bu yayınevinin ilk kitabı olarak yayımladı. Rıza Nur tarafından 1935’te yazılmış “Hatıratım” adlı kitabı 1968 yılında yayımlayarak şöhret buldu.

KEŞKE YUNAN KAZANSAYDI

Kadir Mısıroğlu yaptığı konuşmalarla, yazılarıyla hep tartışmaların odağında yer aldı. Konuşmaları, özellikle Atatürkçü kesimler tarafından büyük tepki ile karşılandı. Kadir Mısıroğlu’nun çok tartışılan ve çok tepki gören en önemli sözü ise, ” Keşke Yunan galip gelseydi” olmuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.