ABD medyasından Trump'a şok suçlama - Haber 1Haber 1

ABD medyasından Trump’a şok suçlama

Amerikan New York Times gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump’ın şirketlerinin 1985-1994 yıllarında 1,17 milyar dolar zarara uğradığını iddia etti.

ABD medyasından Trump’a şok suçlama

09 Mayıs 2019 - 0:11

ABONE OL

ABD’de Başkan Trump’ın vergi iade kayıtlarını açıklamaması tartışması sürerken New York Times, Trump’ın vergi kayıtlarına ulaştığını öne sürdü. Gazetenin haberine göre, Trump’ın şirketleri, 1985-1994 döneminde 1,17 milyar dolar zarara uğradı. Trump, bu zarar kaydı sayesinde söz konusu yıllarda gelir vergisi ödemekten de muaf oldu.

TRUMP NEW YORK TİMES’A YÜKLENDİ

Trump ise sürekli “yalan haberler” yapmakla suçladığı New York Times’ın haberine Twitter hesabından tepki gösterdi. 1980’li ve 90’lı yıllarda, emlak işiyle uğraşanların hepsinin zarar kayıtlarının olduğunu savunan Trump, “O yıllarda herkes vergi nedeniyle, kendini zarara uğramış gibi gösteriyordu. Bunu tüm emlakçılar yapıyordu ve daha sonra bankalarla yeniden masaya oturuyordu. Bu bir spor gibiydi.” ifadelerini kullandı.

Trump, New York Times’a da yüklenerek, “Ayrıca, ortaya atılan oldukça eski bilgiler, son derece yanlış yalan haberlerin başarılı işi.” değerlendirmesinde bulundu.

NEW YORK TİMES’IN TRUMP’IN “VERGİ KAÇIRDIĞI” İDDİASI

New York Times’ın, ekimde yayımlanan ve Trump’ın 1990’lı yıllarda şaibeli vergi stratejilerine karıştığını ve ailesinin milyonlarca dolar vergi kaçırmasına yardım ettiğini ileri sürdüğü haberi Amerikan kamuoyunun gündemine oturmuştu.

Haberde, Trump’ın kendi mirasını kendisi oluşturduğu iddialarının aksine, babasından dolayı uzun süredir büyük bir mirasın sahibi olduğu kaydedilerek, Trump’ın 3 yaşına kadar 200 bin doların sahibi, 8 yaşında milyoner, 40’lı ve 50’li yaşlarında ise yılda 5 milyon doların sahibi olduğu vurgulanmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.