Hasan Fehmi Güneş kimdir? - Haber 1Haber 1

Hasan Fehmi Güneş kimdir?

Son Güncelleme :

23 Kasım 2021 - 16:07

6.264 okunma
Hasan Fehmi Güneş kimdir?

Milletvekilliği, Cumhuriyet Senato üyeliği ve İçişleri Bakanlığı görevlerinde bulunan Hasan Fehmi Güneş vefat etti. Güneş için 24 Kasım Çarşamba günü saat 11.00’da TBMM’de tören yapılacak.  Güneş’in cenazesi törenden sonra memleketi Sakarya’nın, Karapürçek ilçesine götürülecek. Cenaze 25 Kasım Perşembe günü burada toprağa verilecek.

HASAN FEHMİ GÜNEŞ KİMDİR?

Hasan Fehmi Güneş 1934 yılında Adapazarı’nda doğdu.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Hasan Fehmi Güneş Nallıhan Cumhuriyet Savcılığı, Sakarya Mühendislik Akademisi Öğretim Görevliliği, Serbest avukatlık, Cumhuriyet Senatosu Sakarya Üyeliği (12 Ekim 1975 – 12 Eylül 1980) görevlerini gerçekleştirdi.

XVIII. ve XXII. dönem CHP İstanbul Milletvekiliği ile İçişleri Bakanlığı da yapmış olan Hasan Fehmi Güneş 5 Ekim 1979 tarihinde hükûmetten istifa etti.

Hasan Fehmi Güneş 23 Kasım 2021’de hayatını kaybetti.

42. Hükümette İçişleri Bakanlığı yapan Güneş, evli ve iki çocuk babasıydı.

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.