Blinken, Borrell ile Rusya'nın Doğu Avrupa'ya yönelik eylemlerini ve Çin'i görüştü - Haber 1Haber 1

Blinken, Borrell ile Rusya’nın Doğu Avrupa’ya yönelik eylemlerini ve Çin’i görüştü

Blinken, Borrell ile Rusya’nın Doğu Avrupa’ya yönelik eylemlerini ve Çin’i görüştü

23 Aralık 2021 - 8:11

ABONE OL

WASHINGTON (AA) – ABD Dışişleri Bakanı Antony J. Blinken, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile Rusya’nın Ukrayna sınırına yaptığı yığınağı, Çin’in Litvanya’ya siyasi baskısını görüştü.

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Blinken ile Borrell’in telefonda görüştüğünü açıkladı.

Price, “Dışişleri Bakanı ve Yüksek Temsilci, ABD-AB ortaklığını güçlendirmeye ve ortak zorluklarla yüzleşmek için birlikte çalışmaya devam eden taahhütlerini teyit ettiler.” ifadelerine yer verdi.

İki yetkilinin Ukrayna’nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklemek için koordineli çalışmanın önemine değindiğini aktaran Price, “Ukrayna’ya yönelik herhangi bir Rus askeri saldırısının Rusya Federasyonu için büyük sonuçları olacağını bir kez daha teyit ettiler. Ayrıca Çin Halk Cumhuriyeti’nin Litvanya’ya karşı hem ABD hem de Avrupa şirketlerini etkileyen artan siyasi ve ekonomik baskısı konusundaki ortak endişelerini vurguladılar.” ifadelerine yer verdi.

Price, Blinken ve Borrell’in Çin’in baskıcı davranışı karşısında Litvanya ile devam eden dayanışmanın altını çizdikleri ve ekonomik direnci güçlendirmek için birlikte çalışmayı taahhüt ettiklerini kaydetti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.