Çin, Türkmenistan devlet başkanlığına seçilen Berdimuhamedov'u tebrik etti - Haber 1Haber 1

Çin, Türkmenistan devlet başkanlığına seçilen Berdimuhamedov’u tebrik etti

Çin, Türkmenistan devlet başkanlığına seçilen Berdimuhamedov’u tebrik etti

15 Mart 2022 - 20:15

ABONE OL

PEKİN (AA) – Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Türkmenistan’da devlet başkanlığına seçilen Serdar Berdimuhamedov’a tebriklerini iletti.

Devlet Başkanı Şi, mesajında, Türkmenistan’ın dost komşusu ve stratejik ortağı Çin’in, ülkenin bağımsızlığını kazanmasından bu yana geçen 30 yılda ulusal canlanma ve ulus inşası alanında kaydettiği hızlı ilerlemeyi takdir ettiğini belirtti.

Çin-Türkmenistan ilişkilerinin gelişimine büyük önem verdiklerini vurgulayan Şi, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin başlangıcının 30. yıldönümünü yeni bir başlangıç olarak görerek, stratejik ortaklıkta yeni bir sayfa açmak için seçilmiş Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile birlikte çalışmayı istediğini ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.