''Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarmak için hazırlıklarımızı tamamladık'' - Haber 1Haber 1

”Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarmak için hazırlıklarımızı tamamladık”

”Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarmak için hazırlıklarımızı tamamladık”
Son Güncelleme :

23 Kasım 2021 - 23:26

2.135 okunma

Ankara (AA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir kariyer mesleği olarak tamamlanacak öğretmenlerimize 3600 ek gösterge başta olmak üzere sağlayacağımız yeni hakların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden 81 öğretmenle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi.

Davete icabet ettikleri için tüm katılımcılara teşekkür eden Erdoğan, “81 vilayetimizin tamamından gelen siz kıymetli öğretmenlerimizi başkentimiz Ankara’da misafir etmekten büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne, milletin evine, bu gazi mekana hepiniz hoş geldiniz. Sizlerin aracılığıyla yurt dışında, gerek Milli Eğitim Bakanlığımızda gerek özel okullarımızda gerekse Türkiye Maarif Vakfımıza bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerimize de selamlarımı gönderiyorum.” ifadelerini kullandı.

Öğretmenler Günü’nün öğretmenlere, Türkiye’ye ve millete hayırlı olmasını niyaz eden Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bu anlamlı gün vesilesiyle tüm öğretmenlerimize şahsım, eşim ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Görevi başında şehit olanlar ile afetlerde, kazalarda yitirdiklerimiz başta olmak üzere darı bekaya uğurladığımız tüm öğretmenlerimizi, eğitim-öğretim camiamızın güzide neferlerini burada tekrar rahmetle yad ediyorum. Bölücü örgütün ömürlerinin baharındayken bizden kopardığı Şenay Aybüke Yalçın kızımıza, Necmettin Yılmaz evladımıza ve daha nice kahraman eğitimcilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Görevlerini hakkıyla yerine getirmiş, ülkesine ve milletine hayırlı nesiller yetiştirmiş, bugün emekliliğini yaşayan öğretmenlerimize de fedakarlıkları için teşekkür ediyor, sağlıklı, hayırlı, mutlu ömürler temenni ediyorum. Şahsım adına üzerimde emeği olan bütün öğretmenlerime şükranlarımı sunuyor, hayatta olanların tek tek ellerinden öpüyorum. Ebedi aleme irtihal etmiş olanlara da rahmet diliyorum.”

Şüphesiz hayatta her mesleğin önemli, kıymetli ve saygıdeğer olduğunu belirten Erdoğan, ancak pek az mesleğin öğretmenlik kadar insanda derin izler bıraktığını söyledi.

Herkesin hayatına dokunan, yol gösteren, zor zamanlarda ellerinden tutan bir öğretmenin muhakkak olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Bugün hangi konumda olursak olalım her birimiz, üzerimizde hakkı olan bu hocalarımızı sevgiyle, saygıyla hatırlıyoruz. Bize şefkatle yaklaştıkları için, bizi sabırla yetiştirdikleri için, bize rehberlik ettikleri için aradan geçen on yıllara rağmen öğretmenlerimizi şükranla yad ediyoruz. Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum buyuran bir medeniyetin mensupları olarak ne yaparsak yapalım öğretmenlerimizin hakkını ödeyemeyeceğimizin farkındayız.” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN