Albayrak Grubu'ndan deprem bölgesine 150 milyon liralık yardım - Haber 1Haber 1

Albayrak Grubu'ndan deprem bölgesine 150 milyon liralık yardım

– Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen depremler sonrasında yardım ve destekler için 150 milyon TL bütçe ayıran Albayrak Grubu, AFAD, Kızılay ve devletin diğer ilgili kurum ve kuruluşlarıyla koordine halinde ve deprem bölgesinin ihtiyaç durumuna göre ilk yardım tırlarını ve iş makinalarını bölgeye gönderdi

Albayrak Grubu'ndan deprem bölgesine 150 milyon liralık yardım

08 Şubat 2023 - 9:25

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Albayrak Grubu, aynı gün içinde meydana gelen 7,7 ve 7,6’lık depremle dünyada eşine rastlanmamış bir felâkete maruz kalan Türkiye'de yaraları sarmak için harekete geçti.

Albayrak Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen depremler sonrasında yardım ve destekler için 150 milyon TL bütçe ayıran Albayrak Grubu, AFAD, Kızılay ve devletin diğer ilgili kurum ve kuruluşlarıyla koordine halinde ve deprem bölgesinin ihtiyaç durumuna göre ilk yardım tırlarını ve iş makinalarını bölgeye gönderdi.

– Lojistik için 25 tır yollarda

“Seferberlik Ruhuyla Yaraları Sarma Zamanı” temasıyla yola çıkan Albayrak Grubu, çalışanlarının da desteğiyle 6 tır gıda, 500 ton şeker, 3 tır hijyen, 7 tır giyinme ve ısınma malzemesiyle çeşitli iş makinalarını sevk etti. Albayrak Grubu’na ait Nakil Lojistik şirketinin 25 tırı aralıksız destek vermeye devam ediyor.

1999 Gölcük Depremi’nde depremzedelere çadırkentlerle destek olan Albayrak Grubu, "Asrın Felâketi" olarak nitelenen 6 Şubat Depremi için de Balıkesir’de Varaka şirketi ve İstanbul Merkez ofisleri başta olmak üzere tüm birimleriyle sahada bulunuyor. Nakil Lojistik tırları, gıda ve erzak malzemelerinin yanı sıra soğuk hava şartları göz önünde bulundurularak polar hırka, bere, bot ve koruyucu içlik gibi giyim ve ısınma malzemeleriyle hijyen ürünlerini bölgeye taşıyor.

– İş makinaları, arama kurtarma faaliyetleri ve enkaz çalışmaları için bölgeye sevk edildi

Albayrak Grubu, iş makinalarını görevlileriyle birlikte bölgeye gönderdi. 50’nin üzerinde iş makinası ve ekipman, eskavatör, loder, vinç, kamyon, ranger, kriko ve jeneratör, arama kurtarma ve enkaz kaldırma faaliyetlerine destek için operatörleriyle birlikte deprem bölgesine doğru yola çıktı.

Albayrak Grubu, “Bu zor günde milletimizin yanında olmak, bir nebze de olsa yaraları sarmak için harekete geçme vakti!” mesajıyla hem kendi çalışanlarına hem de tüm şirketlere yardım ve destek çağrısında da bulundu.

– Kızılay için kan bağışı çağrısı

Albayrak Grubu, çalışanlarının katılımıyla yıl boyunca yaptığı kan bağışı kampanyalarının da deneyimiyle, deprem bölgesi için kritik önem taşıyan kan ihtiyacına yönelik Kızılay Kan Bağış Noktaları'na gitmeleri yönünde de çalışanlarına çağrı yaptı.

Grup, AFAD, Kızılay ve ilgili bakanlıklarla organize edilen yardımlara devam edileceğini duyurdu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.