Alternatif Bank dış ticaretteki uzmanlığını uluslararası ödüllerle taçlandırdı - Haber 1Haber 1

Alternatif Bank dış ticaretteki uzmanlığını uluslararası ödüllerle taçlandırdı

Alternatif Bank dış ticaretteki uzmanlığını uluslararası ödüllerle taçlandırdı

22 Mayıs 2024 - 15:41

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Alternatif Bank, Türkiye'nin dış ticaret hacmine yaptığı katkılar ve gerçekleştirdiği yüksek işlem hacimleriyle Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC) tarafından ödüllendirildi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre banka, Uluslararası Finans Kurumu'nun (International Finance Corporation-IFC) Dış Ticaret Partnerleri Organizasyonunda KOBİ işlemlerinde "En İyi İş Ortağı Banka" ödülüne layık görülürken, banka adına ödülü Finansal Kurumlar Müdürü Ahmet Kınalısoy ve Yönetmen Seyhan Katı Akgün aldı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (European Bank for Reconstruction and Development-EBRD) yürüttüğü "Dış Ticaret Programı" kapsamında ise bu yıl üst üste yedinci kez "Türkiye’nin En Aktif Kullanıcısı" ödülü ile ikinci kez "Yılın Yeşil İşlemi" ödülünün sahibi oldu. Alternatif Bank adına ödülleri Finansal Kurumlar Müdürü Ahmet Kınalısoy aldı.

IFC'nin Dış Ticaret Garanti Programı'na 2011 yılında dahil olan, programın Türkiye'deki en eski üyeleri arasında yer alan Alternatif Bank, program tahtında yüksek işlem hacimleri gerçekleştiren bankalar arasında bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Alternatif Bank Genel Müdürü Ozan Kırmızı, alınan ödüllerin bankanın dış ticaretteki güçlü ve istikrarlı performansının bir yansıması olduğunu vurguladı.

Kırmızı, güçlü muhabir ağları, yetkin insan kaynakları ve hissedarları The Commercial Bank'tan aldıkları güçle dış ticaretin finansmanında önemli bir bilgi birikimine sahip olduklarını belirterek, "Bu birikimimizi finansman kapasitemizle bir araya getirerek müşterilerimizle birlikte büyümeye ve karşılıklı değer yaratmaya odaklanıyoruz. Türkiye'nin önde gelen dış ticaret firmalarını destekliyor, önemli projelere finansman sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

2024'ün ilk çeyreğinde toplam 700 milyon dolara yaklaşan tutarda dış ticaret hacmine aracılık ettiklerini kaydeden Kırmızı, "Dış ticaretteki başarılı çalışmalarımızla sektördeki konumumuzu güçlendirmeye devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızın bir karşılığı olarak, IFC'nin Dış Ticaret Garanti Programı tahtında gerçekleştirdiğimiz yüksek KOBİ işlem hacimleri sayesinde bu yıl "En İyi İş Ortağı Banka" ödülüne layık görülmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca EBRD tarafından bu yıl bir kez daha "Türkiye’nin En Aktif Kullanıcısı" ve "Yılın Yeşil İşlemi" ödülünü almamız bizler için büyük bir onur ve gurur oldu." açıklamasında bulundu.

Kırmızı, "Kesintisiz 7 yıl üst üste "Türkiye'nin En Aktif Kullanıcısı" ödülünü layık görülmenin, bankamızın dış ticaret alanındaki liderliğini ve yenilikçi yaklaşımını bir kez daha vurgulaması açısından bizler için çok kıymetli. "Yılın Yeşil Finansmanı" ödülünü ikinci kez almamız ise, bu alanındaki faaliyetlerimizin ve sürdürülebilirlik tarafında her geçen gün geliştirdiğimiz çalışmalarımızın uluslararası kurumlar tarafından tanınması açısından büyük değer taşıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bu yıl aldıkları ödüllerin, dış ticarette müşterilerine sundukları hizmet kalitesinin ve iş ortaklarına olan bağlılıklarının bir göstergesi olduğuna inandıklarını ifade eden Kırmızı, "Alternatif Bank olarak, dış ticaretin Türkiye ekonomisi için öneminin farkındayız. Bu alandaki uzmanlığımız ve müşterilerimize sunduğumuz geniş ürün yelpazemizle, ekonomimizin gelişimine katkıda bulunmaya devam edeceğiz." yorumunu yaptı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.