CANiK, World Defence Show'da ürünlerini sergiledi - Haber 1Haber 1

CANiK, World Defence Show'da ürünlerini sergiledi

CANiK, World Defence Show'da ürünlerini sergiledi

06 Şubat 2024 - 13:45

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Samsun Yurt Savunma (SYS) şirketi bünyesinde faaliyet gösteren ateşli silah üreticisi CANiK, Suudi Arabistan'daki World Defence Show'a katıldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bu yıl ikincisi düzenlenen ve 8 Şubat'a kadar devam edecek etkinliğe ilk kez katılan dünyanın önde gelen hafif ve orta kalibre silah üreticisi CANiK, ekosisteminde yer alan ürünlerini sergilediği standıyla, katılımcılardan tam not aldı.

Ocak ayında dünya silah endüstrisinin kalbi sayılan ABD'de önemli bir tanıtıma imza atan CANiK, World Defence Show'da, Körfez ülkelerine yönelik önemli ortaklık ve ihracata dönük yeni pazarları bünyesine eklemek üzere pek çok görüşme gerçekleştirdi.

Fuarda, CANiK, muharebede kendini ispatlayan milli uçaksavar CANiK M2 QCB ile dakikadaki atım hızı artırılmış versiyonları bulunan CANiK M2F ve CANiK M3'ün yer aldığı ağır makineli tüfek ailesini, ilk defa Körfez ülkeleriyle buluşturdu.

SYS grup şirketlerinden AEI Systems tarafından üretilen düşük geri tepmeli 30X113 mm orta kalibre top VENOM LR, SYS grup şirketlerinden UNIROBOTICS'in yüksek teknoloji ürünü milli uzaktan komutalı stabilize silah (UKSS) ve kule ailesi TRAKON Serisi, fuarda sergilendi. Standında pek çok delegasyonu ağırlayan CANiK, birçok ön anlaşmaya da imza attı.

-"Körfez ülkelerinin yoğun ilgi ve beğenisini kazandık"

Açıklamada görüşlerine yer verilen CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, ileri teknolojilerle donatılmış inovatif ürünlerini etkinlikte gururla sergilemeye devam ettiklerini belirterek, "Dört kıtada 70 ülkeye gerçekleştirdiğimiz ihracat ivmemizi, Suudi Arabistan ile daha da yükseltmeyi planlıyoruz. Özellikle dünya savunma sanayisi açısından son derece stratejik bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde, ülkemiz bu fuara çok üst seviyede bir katılım gerçekleştirerek politikasını net bir şekilde ortaya koydu." değerlendirmesinde bulundu.

Bu sene ABD'den Afrika'ya, Uzakdoğu'dan Avrupa'ya 14 fuara katılarak son teknoloji ürünlerini sergilemeye devam edeceklerini duyuran Aral, "2022 yılında İngiliz AEI Systems'i bünyemize dahil ederek orta kalibre top pazarına giriş yaptık. Böylece, 30x113mm orta kalibre top üreten dünyada üç firmadan biri olduk. Bugün, bu kalibredeki toplarımız VENOM ve VENOM LR'ın, modern dünya orduları için ne kadar önemli bir tercih olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Burada, tüm ürün ailemizle, Körfez ülkelerinin yoğun ilgisini ve beğenisini kazandık. Türkiye'nin ikinci yüzyılında da ülkemizi ileriye taşımaya ve ihracatımızla dünyada söz sahibi olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

CANiK'in Suudi Arabistan'ın ardından sonraki durakları, Almanya Nürnberg'de, kolluk kuvvetlerine yönelik Avrupa'nın prestijli fuarlarından ENFORCE TAC ile Avrupa'nın avcılık ve atıcılık fuarı IWA olacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.