Damat Tween, "Mataran Nerede?" projesine destek oldu - Haber 1Haber 1

Damat Tween, “Mataran Nerede?” projesine destek oldu

Damat Tween, “Mataran Nerede?” projesine destek oldu

05 Mart 2024 - 15:01

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Damat Tween, sürdürülebilir bir gelecek için Beşiktaş Kent Konseyi'nin hayata geçireceği "Mataran Nerede?" projesine destek oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, proje ile çevre dostu matara kullanımının özendirilerek ilköğretim öğrencilerinin yaşadıkları şehre ve sürdürülebilir geleceğe gönüllü katkısının artırılması amaçlanıyor. Proje kapsamında öğrenciler için tek kullanımlık plastik şişe ve kağıt bardak kullanımının zararlarına yönelik farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

Damat Tween işbirliğiyle gerçekleştirilecek proje, Beşiktaş Kaymakamlığı, Beşiktaş Milli Eğitim Müdürlüğü ve Beşiktaş Kent Konseyi'nin ortak kararıyla pilot okul olarak seçilen Beşiktaş İlkokulu'nda uygulanmaya başladı. Damat Tween ilk etapta 0,5 litrelik toplam 1000 adet çevre dostu matara üretti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orka Holding Yönetim Kurulu Üyesi Büşra Orakçıoğlu, firma olarak "daha iyi bir dünya" hayali kurduklarını belirterek,"Bu hayalimizi gerçekleştirmek için öncü, etkili ve çözüm odaklı adımlar atmaya kararlıyız. Bu konuda şirketlerin en az devletler kadar sorumluluk alması gerektiğine inanıyoruz. Çevre koruma bilincini küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza aşılamak ve bu konuda onları özendirmek zorunda olduğumuz da bir gerçek." ifadelerini kullandı.

Orakçıoğlu, Beşiktaş Kent Konseyi'nin çevresel atık çalışma hedefi doğrultusunda kadın meclisi tarafından hayata geçirilen "Mataran Nerede?" projesini çok kıymetli bulduğunu aktararak, "Tüm iş süreçlerinde sürdürülebilirlik odaklı ilerleyen Damat Tween markamızla bu konuda öğrencilerimize rehberlik edecek olmak bizler için ayrıca gurur vesilesi. Projede ilerideki dönemlerde arıtma cihazlarının takılmasına de destek olacağız." açıklamasında bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.