"Kariyerde Engelleri Kaldırdık" projesi 10'uncu yılını doldurdu - Haber 1Haber 1

“Kariyerde Engelleri Kaldırdık” projesi 10'uncu yılını doldurdu

“Kariyerde Engelleri Kaldırdık” projesi 10'uncu yılını doldurdu

14 Mayıs 2024 - 13:21

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – TEMSA, İŞKUR ve Çukurova Üniversitesi öncülüğünde engelli bireylerin eğitim, iş ve sosyal yaşamda karşılaştıkları sorunlara çözüm geliştirmeyi amaçlayan "Kariyerde Engelleri Kaldırdık" projesi, 10'uncu yılını doldurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, TEMSA'nın 2014 yılında, engelli bireylerin eğitim, iş ve sosyal yaşamda karşılaştıkları önyargı ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması amacıyla başlattığı Kariyerde Engelleri Kaldırdık projesi, 10. yılını tamamladı.

10 yılda Adana ve bölgesinde farklı paydaşların katılımıyla genişleyen proje kapsamında hayata geçirilen son etkinlik, "Kariyer Günü ve Kapsayıcılık Sohbetleri" adı altında gerçekleştirildi.

– Engelli bireyler için iş görüşmeleri organize edildi

Engelliler Haftası vesilesiyle, TEMSA ve İŞKUR iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, Türkiye'nin ilk engelli kadın ralli pilotu Kübra Denizci Keskin ve gazeteci-yazar Haluk Kesim, ilham dolu hikayelerini katılımcılarla paylaşırken, Adana ve çevresinde ikamet eden engelli bireylerin bölge firmalarıyla mülakat ve iş görüşmesi gerçekleştirmesi için özel buluşmalar organize edildi.

Açıklamada, etkinlikteki görüşlerine yer verilen TEMSA Üst Yöneticisi (CEO) Tolga Kaan Doğancıoğlu, projenin 10'uncu yılı doldurmasının, TEMSA'nın yanı sıra Türk sanayisi için de önemli bir mesaj olduğunu belirterek, "Kariyerde Engelleri Kaldırdık gibi TEMSA Hayal Ortakları Derneğimizin de bu yıl 10'uncu yılını kutluyoruz. Türkiye'de sosyal projelerin ortalama ömrünün birkaç yılla sınırlı olduğunu düşününce, bu gibi projelerin değeri daha da öne çıkıyor." değerlendirmesinde bulundu.

TEMSA olarak uzun soluklu sosyal projelere imza atmalarının, bunu yaparken projelerin etki alanını sürekli genişletmedeki en önemli unsurun, iş kültürünü, dönemsel performanslar yerine sürdürülebilir başarının üzerine inşa etmek olduğunu vurgulayan Doğancıoğlu, kapsayıcılığı da bir insan kaynakları yaklaşımından öte, sürdürülebilir başarının temel kriteri olarak kabul ettiklerini, yarattıkları bu başarının TEMSA sınırlarının dışına çıkarak şehre ve ekosisteme yayılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

-"Engellilerin hayata eşit şekilde dahil olabileceği adil bir düzene inandık"

TEMSA İnsan Kaynakları, Bilgi Teknolojileri ve Sürdürülebilirlik Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özel ise bu projeyle engelli bireylerin sonsuz bir dezavantaj içinde olduğu düşüncesinden uzaklaşmasını arzu ettiklerini, onların da hayata dahil olabileceği, adil, eşitlikçi bir düzen ve sistemin kurulabileceğine inandıklarını vurguladı.

Fiziksel engellerin, "bir engel" olmadığına işaret eden Özel, şunları kaydetti:

"Bunu bir engel olarak düşünen sisteme ulaşmak ve bu düşünceyi yıkmak adına çalıştık, çalışıyoruz. Bu kapsamda 10 yıl içerisinde çok önemli etkinlikler gerçekleştirdik. Üniversitelerde engelsiz kariyer platformları geliştirdik. Engelli öğrencilerimize kariyer danışmanlığı yaptık. Engelli arkadaşlarımıza yönelik başarılı mülakat teknikleri eğitimleri düzenledik. Çukurova bölgesindeki ilk engelsiz kariyer etkinliğini, Türkiye'deki ilk 'Engelli Çalışan Sağlığı ve Güvenliği' farkındalık eğitimini hayata geçirdik.

'Karanlıkta Diyalog' atölyesi, Çukurova Üniversitesi Adana Engelli Basketbol takımı ile dostluk maçı, işaret dili eğitimleri. Saymakla bitmeyecek birçok proje ve uygulamayı, bu harekete entegre etmeye çalıştık. Kariyerde Engelleri Kaldırdık hareketi kapsamında en büyük amacımız da paydaşlarımızı yanımıza alarak projemizi büyütmek ve bu vesile ile daha çok insana ulaşmak oldu. Bugün en büyük mutluluğumuz da, bu projenin kendi etki alanını yaratmış, bu etkiyi TEMSA sınırları dışına taşımış olması."

Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karaveli de TEMSA ve Çukurova Üniversitesi'nin bu projede sergilediği iş birliğinden doğan akademik bilgi ve sanayi deneyiminin, engelsiz bir toplum yaratmada güçlü sonuçlar doğurduğuna işaret etti.

Projenin, engelli bireylerde iş hayatının yanı sıra sosyal hayatta da engelleri aşarak tam anlamıyla katılımcı olmalarını sağlama misyonuyla yola çıktığını aktaran Karaveli, "10'uncu yılında bu değerli projenin parçası olmaktan ve bu başarı hikayesini daha da ileri taşıyacak olmaktan onur duyuyorum. Hepinizin desteğiyle, engelleri aşarak inşa ettiğimiz bu toplumda, her bir bireyin potansiyelini tam anlamıyla ortaya koymasını sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.