Kırgızistan ile Kazakistan üniversiteleri enerji sektöründe kadın istihdamı için çalışacak - Haber 1Haber 1

Kırgızistan ile Kazakistan üniversiteleri enerji sektöründe kadın istihdamı için çalışacak

Kırgızistan ile Kazakistan üniversiteleri enerji sektöründe kadın istihdamı için çalışacak

17 Mart 2023 - 18:10

ABONE OL

BİŞKEK (AA) – Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, Kırgızistan Devlet Teknik Üniversitesi (DTÜ) ile Kazakistan'ın Almatı Enerji ve İletişim Üniversitesi (AEİÜ) arasında enerji sektöründe kadın istihdamını artırılmak için işbirliği memorandumu imzalandı.

Enerji sektöründe kadın istihdamını artırmaya yönelik faaliyetlerde bulunan Kırgızistan Enerji Sektöründe Kadın Derneği, Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) üye ülkelerinde enerji sektöründe çalışan kadınların katılımıyla Uluslararası Enerji Forumu düzenledi.

Forum kapsamında, Kırgızistan Devlet Teknik Üniversitesi ile Almatı Enerji ve İletişim Üniversitesi ve Kırgızistan Enerji Sektöründe Kadın Derneği arasında üçlü işbirliği memorandumu imzalandı.

Enerji Sektöründe Kadın Derneği Başkanı Altınay Abdıkerimova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırgızistan'da yenilenebilir enerji sektörünün gelişmesi için uzman kadınlara ve tecrübeye ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Abdıkerimova, imzalanan üçlü memoranduma ilişkin, "Enerji alanında deneyim ve bilgi alışverişini amaçlıyoruz. Bu üçlü memorandum ile iki üniversitede öğrenciler staj yapabilecek ve enerji sektöründe çalışan kadın uzmanları ileri eğitim kurslarını alabilecek." dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.