Malatya'da Otokoç 2. El bayisi açıldı - Haber 1Haber 1

Malatya'da Otokoç 2. El bayisi açıldı

Malatya'da Otokoç 2. El bayisi açıldı

14 Mayıs 2024 - 17:46

ABONE OL

MALATYA (AA) – Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde Otokoç 2. El bayisinin açılışı gerçekleştirildi.

Otokoç Otomotiv Genel Müdürü İnan Ekici, 1. Organize Sanayi Bölgesi Mahallesi Havaalanı Yolu'ndaki açılışta, bugünün kendileri için anlamlı ve güzel bir gün olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde büyük acılar yaşadıklarını ve o günlerde Malatya'ya geldiğini anlatan Ekici, depremin ardından kentte açılış yapmanın kendilerini ayrıca mutlu ettiğini ifade etti.

Ekici, kenti yeniden ayağa kaldırmanın ticaretle olacağını dile getirerek, böyle bir dönemde Malatya halkına, ekonomisine katkı sağlayacak bir bayiliği devreye almanın kendilerini keyiflendirdiğini bildirdi.

İkinci el sektörünün uzun süredir çift haneli büyüdüğünü ve kurumsallaştığını belirten Ekici, şöyle devam etti:

"Otokoç 96 yıllık bir firma. Kurumsal olarak sektörün temsili düşük ve burada da liderliğine yakışır bir şekilde öncü olması gerekiyordu. Türkiye'de 2028 yılına kadar 60 noktaya ulaşıyor olacağız. Malatya'da açtığımız bu bayilikte bunların ilklerinden. Dolayısıyla bu açıdan da çok anlamlı. Ümit ediyorum ki ikinci el sektöründe müşterilerine değer yaratmaya devam edecek ve aynı zamanda da sektörün diğer oyuncularına da ilham kaynağı olacak. Daha kaliteli hizmeti sunmak için, daha güvenilir hizmet sürecini inşa etmek için örnek, lider ve öncü olacak."

– "Geçici bir dönem olduğuna inanıyorum"

İkinci el araç piyasası hakkında da değerlendirme bulunan Ekici, şunları kaydetti:

"Sektörlerin birçoğunda daralmayı gözlemliyoruz ama bunun geçici bir dönem olduğuna inanıyorum. Sektör geçen yıl 8,8 milyon adet, bu sene de ilk üç aya baktığınızda yüzde 10 civarında geçen senenin altında. Halen 8 milyonlu adetleri yapabilir gibi görünüyor. Dolayısıyla ben bu durağanlıktan çok etkilenmeyeceğini düşünüyorum. Evet bir miktar daralmayı gözlemliyoruz ama zaman içerisinde ekonomik durağanlığı yani enflasyonun geriye gelmesi süreciyle beraber faizlerin de bir miktar geriye geleceğini biliyoruz. Bununla beraber yeniden yılın sonuna doğru eski hızına kavuşur ama hani bugünlerde bile baktığınızda ciddi yüksek adetli satışlar mümkün. Bu bir durma noktası değil sadece bir önceki yıla göre daha düşük bir yüzdeyle gerçekleşiyor. Bu ülkeye hep beraber güvenmek zorunda, alınan kararları desteklemek zorundayız. Pandemi döneminde ülkeler, şirketler kaynaklarının çoğunu harcadı. Bireyler de yaşamsal endişelerle farklı taraflarda yatırım yaptı. Dolayısıyla bu dönem kenetlenme dönemi, sabredeceğiz ve aydınlık günler yakın bir gelecekte bizimle olacaktır."

Konuşmaların ardından Otokoç 2. El bayisinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, Otokoç Otomotiv 2. El ve Filo Operasyonları Direktörü Birkan Çalışkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, bayi sahibi Kerem Kıymaz ile davetliler katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.