Migros Global Gastro Ekonomi Zirvesi'nde "Hayat Hatay" projesini duyurdu - Haber 1Haber 1

Migros Global Gastro Ekonomi Zirvesi'nde “Hayat Hatay” projesini duyurdu

Migros Global Gastro Ekonomi Zirvesi'nde “Hayat Hatay” projesini duyurdu

23 Mayıs 2024 - 16:05

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Migros, 4. Global Gastro Ekonomi Zirvesi'nde "Hayat Hatay" kapsamındaki çalışmalarını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Hatay Valiliği öncülüğünde hayata geçirilen "Hayat Hatay" projesi ile Hataylı kadın kooperatiflerinin ürünlerini raflarına taşıyan Migros, 4'üncü Global Gastro Ekonomi Zirvesi'nde projenin detaylarını aktardı.

Hataylı kadın kooperatiflerinin bölgenin zengin kültürü ile harmanlanmış "Hayat Hatay" markalı ürünlerini satışa sunan Migros, kadın üreticilerin ürünlerine, kalite kontrol süreçleri, ürün güvenliği, ambalajlama desteği vererek ülke çapında raflarına taşıyor.

Açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen Migros Özel Markalı Ürünler & Dış Ticaret İş Geliştirme & Bölgeler Pazarlama Direktörü Cavit Metin, deprem bölgesi üreticilerine destek için harekete geçen ilk perakendeci olarak bölgede başlattıkları alım seferberliğine bir yenisini daha eklediklerini belirtti.

Metin, "Hatay Valiliği'nin önderliğinde yürütülen 'Hayat Hatay' projesi ürünlerini aldığımız hızlı aksiyonla müşterilerimiz ile buluşturarak sektörümüze öncülük ettik. Deprem bölgesindeki yerel çiftçilerden bugüne kadar 100 bin tonu aşkın meyve sebze, et, kuru gıda ve balık alımı gerçekleştirdik. Gaziantep ve Hatay'daki üretici ve tedarikçilerden narenciyeden, kuru gıdaya, kuruyemişten, temizlik ve bebek bakım ürünlerine kadar çok geniş bir yelpazede ürün tedarik ediyoruz. Migros olarak yerel kalkınma seferberliği atağımız, katlanarak devam ediyor. 'Hayat Hatay' projesi ürünlerinin de adet ve çeşitliliğini artırarak projeye desteklerimizi büyüterek sürdüreceğiz." açıklamalarında bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.