Neova Sigorta, Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kuruyor - Haber 1Haber 1

Neova Sigorta, Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kuruyor

Neova Sigorta, Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kuruyor

09 Eylül 2021 - 16:08

ABONE OL

Türkiye’nin ilk katılım sigortası şirketi olarak 2009 yılında kurulan ve geçtiğimiz yıl Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki olan Neova Katılım Sigorta geleceğe dönük 5 yıllık stratejisini oluşturdu.

Kuveyt Türk Finans Grubu olarak katılım sigortacılığı sektörünü önemsediklerini belirten Neova Katılım Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kolaç, “Strateji çalışması ile birlikte sektörde ilk 10’da kalıcı olacak, Neova’yı üst sıralara taşıyacak yatırımlar yapacağız ve projelerimizi hayata geçireceğiz. Bankacılık sektöründeki hızlı büyüme trendimizi, katılım sigorta sektöründe de göstermek istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Stratejik önceliklerinin en başında kaskoda büyümek olduğunu belirten Neova Katılım Sigorta Genel Müdürü Özgür Bülent Koç ise “Kasko ürünümüzü piyasadan farklılaştıracak yeni özellikler ekleyeceğiz. Marka kasko çalışmalarımız devam ediyor, bu konuda istekliyiz.” dedi.

Katılım sigortacılığı alanında Türkiye’nin ilk şirketi olarak 2009 yılında faaliyetine başlayan ve 2020 yılında Türkiye’nin öncü katılım finans kuruluşu Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki haline gelen Neova Katılım Sigorta, çevrimiçi basın toplantısı düzenleyerek hayat dışı katılım sigortacılığı alanındaki 5 yıllık stratejisini kamuoyuyla paylaştı.

Basın toplantısında konuşan Neova Katılım Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kolaç, “Kuveyt Türk Finans Grubu olarak katılım sigorta sektörünü önemsiyor, bankacılık sektöründeki hızlı büyüme trendimizi, katılım sigorta sektöründe de göstermek istiyoruz. Bu sebeple hem şirketimiz hem de iş ortaklarımızın dijital dönüşümü için yatırımlarımıza devam edeceğiz. Bizim en önemli iş ortaklarımız acentelerimiz. Acentelerimiz ile birlikte bizimle aynı ekosistem içerisinde yer alan servislerimiz, tedarikçilerimiz ve asistans hizmetlerimize kadar tüm iş ortaklarımız da bizimle birlikte büyüyecek, gelişecek.” dedi.

“Ödenmiş sermayemizi 500 Milyon TL’ye yükselttik”

Kolaç, “Neova Katılım Sigorta’nın %100 Kuveyt Türk iştiraki olması ile birlikte ilk iş olarak Neova için 5 yıllık stratejimizi oluşturduk. Strateji çalışması ile birlikte sektörde ilk 10’da kalıcı olacak, Neova’yı üst sıralara taşıyacak yatırımlar yapacağız ve projelerimizi hayata geçireceğiz. 2021 yılı ortasında ciddi bir sermaye artışı yaparak 84,8 milyon olan ödenmiş sermayemizi 500 milyon TL’ye çıkardık.” şeklinde konuştu.

“Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kuruyoruz”

Insurtech’ler, Fintechler, Startup’lar ile yakın çalıştıklarını ve bu alanı genişletmeyi hedeflediklerini de belirten Kolaç, şunları söyledi: “Bu ekosisteme destek olmak ve yeni iş birlikleri oluşturabilmek için Girişim Sermayesi Yatırım Fonunun kuruluş başvurusunu yaptık. Şeffaf, güvenilir, yenilikçi ve dinamik kurumsal değerlerimiz ile kaliteli hizmeti ve sorumluluğu, müşterilerimize, tedarikçilerimize ve topluma sağlamak en temel hedeflerimiz olacak. Katılım sigortacılığında da öncü olmanın sorumluluğu ile hareket ediyoruz. Bunu yaparken de müşterilerimizi odağımıza alarak, müşteri deneyimini en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz.”

“Acentelerimizle birlikte büyüyeceğiz” 

Acentelerle güçlü iletişime ve yakın iş birliğine önem verdiklerini kaydeden Neova Katılım Sigorta Genel Müdürü Özgür Koç ise “Bu 5 yıllık süreçte müşteri deneyimini en üst seviyeye çıkartırken pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz. Acentelerimiz bizim en önemli iş ortaklarımız. Strateji çalışmalarımızın tam merkezinde yer alıyorlar. Bu sebeple acente sayımızı da hızla artırıyoruz. Acentelerimize yatırım yapmaya da devam edeceğiz. Yakın zamanda duyurduğumuz Neova Acente mobil uygulaması bunun bir göstergesidir.” dedi.

“Stratejik önceliklerimizin başında kaskoda büyümek geliyor”

Stratejik önceliklerinin en başında kaskoda büyüme olduğunu belirten Özgür Bülent Koç, “Kasko ürünümüzü piyasadan farklılaştıracak yeni özellikler ekleyeceğiz. Marka kasko çalışmalarımız devam ediyor, bu konuda istekliyiz.” açıklamasında da bulundu.

“Sağlık alanında yeni ürünler çıkartacağız”

Koç konuşmasında ayrıca, “Stratejik hedeflerimize ulaşmak için mevcut ürünlerimizin yanı sıra yeni ürünlerimizi de hayata geçirmeyi planlıyoruz. Sağlık alanında da müşterilerimizin de ilgisini çekecek ve beğenisini kazanacak iddialı ürünlerin hazırlığı içerisindeyiz.” bilgisini de paylaştı.

“KOBİ’ler ile büyüyeceğiz”

KOBİ’lerin ve özellikle esnafların Türkiye ekonomisindeki önemli yeri olduğunu vurgulayan Koç, “Stratejik planımıza göre büyümeyi arzu ettiğimiz en önemli müşteri segmentimiz KOBİ’lerdir. Buna yönelik olarak KOBİ’lerimizin ihtiyacına yönelik çözümler sunacağız.” dedi.

“Ekosistemin önemli bir oyuncusu olacağız”

“Neova Katılım Sigorta olarak hayat dışı sigortacılık alanında 2021 yılı ilk 7 ayında sektör ortalamasının üzerinde büyüdük ve büyümeye devam ediyoruz.” diyen Koç, “Bu kapsamda acente, servis ve kullanıcılarımızın ihtiyaçları için gelişmiş mobil uygulamalar üzerine yeni çalışmalar başlattık. Bu uygulamalarımızla hem operasyonel süreçlerimizde dijitalleşmeyi sağlayarak verimliliği artıracak hem de müşterilerimize çok daha etkin hizmet sunacağız. Marka bilinirliğimizi de artırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda kurumsal kimliğimizi de yeniliyoruz ve relansman kampanyası hazırlığı yapıyoruz. Bu çalışmalar ile birlikte Neova’nın hem acentelerimiz hem de müşterilerimiz tarafından daha görünür olmasını hedefliyoruz. Türkiye’nin ilk katılım sigortası şirketi olarak sektördeki öncü konumumuzu devam ettirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

Koç, “Tüm bunların yanı sıra etik ve paylaşımcı sigorta yaklaşımıyla müşterilerimize ve acentelerimize bakiye iadesini geçtiğimiz yıllarda yapmıştık. Bu yıl ve bundan sonraki yıllarda ‘bakiye iadesi’ uygulamamızı daha modern bir şekilde sürdürmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaptığımız tüm faaliyetler neticesinde ortaya çıkan değerlerin acentelerimiz, çalışanlarımız ve müşterilerimizin arasında adil bir şekilde paylaşılmasını sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

Neova Katılım Sigorta Hakkında

Katılım sigortacılığı esaslarına göre 16 Aralık 2009 tarihinde hayat dışı sigortacılık alanında kurulan Neova Katılım Sigorta, müşterilerine trafik sigortası, kasko, konut sigortası, DASK, ferdi kaza, seyahat gibi sigorta ürünleri sunuyor. Türkiye’nin ilk katılım sigortacılığı şirketi olan Neova, Türkiye Sigorta Birliği 2020 yıl sonu verilerine göre, hayat dışı sigorta sektöründe yüzde 2,83 piyasa payıyla 9. sırada, katılım sigortacılığı sektöründe ise yüzde 50,72 piyasa payıyla ilk sırada yer alıyor. 13 bölge müdürlüğü, 2 bin 500 acentesi ve 300’e yakın çalışanıyla hayat dışı katılım sigortacılığı alanında 12 yıldır lider ve öncü konumda bulunan Neova Katılım Sigorta, 5 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla yüzde 100 Kuveyt Türk iştiraki haline geldi. Neova Katılım Sigorta, müşterilerine yönelik yeni ürün ve hizmetleriyle hayat dışı katılım sigortacılığı sektöründeki öncü pozisyonunu sürdürmeye ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaya artan bir hızla devam ediyor.

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.