Opel, tasarım yarışmasında birinci olan elektrikli aracı üretti - Haber 1Haber 1

Opel, tasarım yarışmasında birinci olan elektrikli aracı üretti

– Opel Design Hack jürisi tarafından değerlendirmeye alınan tasarımlar arasında en öne çıkan model, markanın “Sen Tasarla, Biz Üretelim” vaadi kapsamında gerçeğe dönüştü”

Opel, tasarım yarışmasında birinci olan elektrikli aracı üretti

16 Eylül 2023 - 15:15

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Opel'in elektrikli modeli Rocks, yakın dönemde düzenlenen "Design Hack" yarışmasının birincisi ve türünün tek örneği olarak, Opel Rocks e-Xtreme adıyla üretildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Opel'in, "kentsel ulaşımda elektrikli mobilite çözümleri" temasıyla düzenlediği yarışmada Lukas Wenzhöfer'in konsepti birinci olmuştu. Model, Rocks e-Xtreme adıyla üretilerek proje hayata geçirildi.

Opel Design Hack jürisi tarafından değerlendirmeye alınan tasarımlar arasında en öne çıkan model, markanın "Sen Tasarla, Biz Üretelim" vaadi kapsamında gerçeğe dönüştü. Opel Rocks Elektrik'in seri üretim versiyonu, sıra dışı tasarımıyla yenilikçi ulaşımı temsil ediyor. Ancak her şeyden önce Rocks Elektrik, kullanıcısına Avrupa'da 15 yaşından itibaren iki kişi için emisyonsuz sürüş keyfi sunuyor.

Endüstriyel tasarım öğrencisi Lukas Wenzhöfer'in bu tasarımı yaparken hayal gücünün sınırlarını zorladığı noktalar sebebiyle aracın adına "Extreme" eklendi. Opel Rocks Elektrik'in çevik yapısı, bu uçarı tasarımla her türlü arazide eğlenceli bir mobilite çözümüne dönüştürülmek istendi.

– "Opel Design Hack ile yeni bir etkileşim ve iletişim yoluna girdik"

Açıklamada konuya ilişkin görüşleri yer alan Opel/Vauxhall Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Rebecca Reinermann, Opel Design Hack ile yeni bir etkileşim ve iletişim yoluna girdiklerini belirterek, Opel'in, bu proje için endüstrinin genelde kapalı olan kapılarını açtığını bildirdi.

Reinermann, "Marka, alışılmışın dışına çıkarak, samimi ve şeffaf bir şekilde Opel tutkunlarının bir konsept otomobilin üretiminde yer alarak, söz sahibi olmasına izin verdi. Ortaya, Rocks Elektrik ürünümüzün benzersiz, havalı bir versiyonu olan Rocks e-Xtreme çıktı. Bir tasarım yarışmasında ortaya çıkan bu modelin 'perde arkası' herkes tarafından yakından takip edildi. Çok başarılı bir iş birliği gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

Yarışmayı kazanarak hayalindeki aracın üretilmesine şahit olan endüstriyel tasarım öğrencisi Lukas Wenzhöfer ise arazi becerileri sayesinde herhangi bir hedefe kolaylıkla ulaşabilen konsept modelin özünde özgürlük temasını barındırdığını anlattı.

Wenzhöfer, "Rocks e-Xtreme'in sportif ve sıra dışı yapısı, elektrikli ulaşımın bir mobilite çözümünden çok daha fazlasını kullanıcısına vaat ettiğini gösteriyor." açıklamasında bulundu.

– "Küçük bir elektrikli aracın ne kadar eğlenceli ve havalı olabileceğini gösteriyor"

Verilen bilgiye göre, Opel mühendisleri türünün tek örneği olan konsept modeli oluştururken 3 boyutlu çizime olabildiğince bağlı kalmak istedi. Elbette bu istek Opel ekibini bir hayli zorladı. Opel Rocks e-Xtreme'in yolda güven veren bir duruş için çıkıntılı tekerlekleri, önde çift salıncaklı süspansiyonları ve parlak sarı rengiyle dikkat çeken takla kafesi bulunuyor. Tüm bu tasarım ayrıntılarıyla konsept modelin maceracı karakterine vurgu yapılıyor.

Araçta Opel Vizör de yeniden yorumlanıyor; LED ön farlar ve turkuaz vurgulu Opel logosu konsept modelde yerini alırken, ağırlığı düşük tutmak ve elektromotorun performansını desteklemek için Opel Vizör ve çamurluklar 3 boyutlu baskı kullanılarak üretildi. Bir diğer önemli unsur ise karbon arka spoyler oldu.

Rocks e-Xtreme, konsept otomobil üretme süreciyle üretildi. Özenli bir çalışmayla Opel Konsept Atölyesi'ndeki uzmanlar, tasarımı adım adım hayata geçirdi. Böylece ilk ve türünün tek örneği olan Opel Rocks e-Xtreme gerçek oldu. İlk sunumda uzmanların ortak yorumu; "Rocks e-Xtreme, küçük bir elektrikli aracın dahi ne kadar eğlenceli ve havalı olabileceğini gösteriyor" şeklinde oldu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.