TKİ, tarımda kullanılan hümik asidin üretimi için Kütahya'da tesis kurdu - Haber 1Haber 1

TKİ, tarımda kullanılan hümik asidin üretimi için Kütahya'da tesis kurdu

TKİ, tarımda kullanılan hümik asidin üretimi için Kütahya'da tesis kurdu

17 Mayıs 2022 - 20:25

ABONE OL

KÜTAHYA (AA) – Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğünce, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, tarım alanlarında kullanılan hümik asidin üretim tesisinin açılışı gerçekleştirildi.

TKİ Genel Müdürü Hasan Hüseyin Erdoğan, Tunçbilek beldesindeki Garp Linyitleri İşletmesi'nde (GLİ) kurulan ve yılda yaklaşık 1 milyon 500 bin litre üretim yapılması planlanan tesisinin açılış törenine katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, ağırlıklı olarak yurt dışından temin edilen ürünün TKİ Hümas Tesisi'nde üretileceğini bildirdi.

Enerji üretiminin yanı sıra tarıma da destek vermeyi amaçladıklarını belirten Erdoğan şöyle konuştu:

"Amacımız, tarım alanında ihtiyaç duyulan gübreyi sahip olduğumuz imkanlar nispetinde karşılayabilmek ve cari açığın azalmasına katkı sağlamak. Tesislerde üretilecek gübrenin ham maddesi leonardit. Ülkemizin leonardit potansiyelini belirlemek ve bunun kullanılabilirliğini herkese göstermek istiyoruz. Bu alanda uygulama alanları oluşturmayı ve bu alanda yol açmayı hedefliyoruz. Bu tesisin de bunun bir göstergesi diye düşünüyorum."

Erdoğan, TKİ Genel Müdürlüğü olarak organomineral gübre tesisleri de kurmayı planladıklarını aktardı.

Konuşmaların ardından açılışı gerçekleştirilen tesis gezildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.