Trendyol, devlet sanatçısı Devrim Erbil işbirliğinde modayı sanatla buluşturdu - Haber 1Haber 1

Trendyol, devlet sanatçısı Devrim Erbil işbirliğinde modayı sanatla buluşturdu

Trendyol, devlet sanatçısı Devrim Erbil işbirliğinde modayı sanatla buluşturdu

08 Ocak 2024 - 16:21

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Trendyol, resim sanatının önde gelen temsilcilerinden devlet sanatçısı Prof. Devrim Erbil ile işbirliği yaptı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türk sanatına yaptığı katkılarını Türkiye’nin üretim gücü ile bir araya getiren Trendyol, devlet sanatçısı Prof. Devrim Erbil’in İstanbul eserlerinden oluşan "Umut ve Kuşlar" tişört koleksiyonunu sanatseverler ile buluşturdu.

Sınırlı sayıda üretilen ve 6 farklı tişörtten oluşan özel koleksiyon, Trendyolmilla'da satışa sunuldu. "Umut ve Kuşlar" koleksiyonuyla tişörtler moda tutkunları ve sanatseverlerin günlük hayatta taşıyabilecekleri birer sanat eserine dönüştü.

Devrim Erbil'in 70 yıllık sanat deneyimini ve bakış açısını, Türk sanatına kazandırdığı unutulmaz eserleri ile birleştiren koleksiyon, Türk tekstil endüstrisi ve Türk sanat dünyası için de farklı ve yenilikçi bir deneyim sunuyor.

Koleksiyona, Erbil'in İstanbul Red, Poetic Abstraction Galata, İstanbul Golden Horn, Heavenly Attraction, Blue ve Ritmik Soyutama gibi ünlü eserleri ilham verdi. Tişörtlerin satışlarından elde edilecek gelir depremzede üniversite öğrencilerine destek için Türk Eğitim Vakfı (TEV) işbirliğinde hayata geçirilen Trendyol Kalpten Kalbe Burs Fonuna aktarılacak.

– "Tekstil üretim gücümüzün katma değerini sanat yoluyla artırıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Trendyol Grubu Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz, Trendyol markalı ürünlerin Türkiye'de yerleşik 400'den fazla işletme tarafından üretildiğini belirtti.

Üreticilerin doğrudan 30 bin kişiye istihdam sağladığını kaydeden Poyraz, şu ifadeleri kullandı:

"Bu üreticilerimizin ürettiği ürünler dünyada 100'ü aşkın ülkeye ihraç ediliyor. Ülkemizin üretim gücüne yaptığımız katkıları şimdi de sanat ile birleştirdik. Müşterilerimiz için farklı ve benzersiz bir deneyim sunuyoruz. Aynı zamanda tekstil üretim gücümüzün katma değerini sanatla artırıyoruz. Yeni koleksiyonumuz, marka ve sanatçı işbirliğinde örnek bir çalışma oldu. Trendyol Sanat'ta 150'den fazla sanatçının 1000'e yakın eserini sanatseverler ile buluşturuyorduk. Şimdi ise çok anlamlı bir sosyal sorumluluk projesiyle Türk sanatını milyonların beğenisine sunmuş olduk."

– "Tüm vatandaşların sanata ilgisini artırmak istiyoruz"

Devlet sanatçısı Prof. Devrim Erbil de Trendyol ile farklı ve çok keyif aldıkları bir iş birliğine imza attıklarını belirterek, "Moda ile sanatı bir araya getirerek, sanatın gündelik hayatın içinde daha fazla yer almasını sağladık. Trendyol Sanat'a, pandemi döneminden bu yana sanatı ulaşılabilir kılmak adına yürüttüğü projeler için teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Genç sanatçılara ilham olmayı ve onları cesaretlendirmeyi hedeflediklerini aktaran Erbil, "Yabancı ülkelerde müzeler veya koleksiyonerler genç sanatçılara destek veriyor ancak ülkemizde genç sanatçılar mesleklerini icra ederken özveride bulunmak zorunda kalıyor. Sanatı günlük hayatın bir parçası haline getirerek, tüm vatandaşların sanata ilgisini artırmak istiyoruz. Bu ilginin artmasıyla genç sanatçılarımızın hayallerinin peşinden gitmesinin önü açılacak." ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.