Türk Telekom 2023'teki büyümesine en büyük katkı mobil gelirlerden sağladı - Haber 1Haber 1

Türk Telekom 2023'teki büyümesine en büyük katkı mobil gelirlerden sağladı

Türk Telekom 2023'teki büyümesine en büyük katkı mobil gelirlerden sağladı

27 Nisan 2024 - 13:41

ABONE OL

İİSTANBUL (AA) – Türk Telekom, mobil gelirlerini bir yıl önceye göre 6,4 milyar TL artırırken şirketin 2023'teki büyümesine en büyük katkıyı mobil gelirlerden sağladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Türk Telekom'un 2023 sonu itibarıyla toplam abone sayısı 52,9 milyon olurken, mobil abone sayısı 26,2 milyona yükseldi.

Mobil alandaki büyüme ivmesi devam eden Türk Telekom, bir yıl öncesine göre mobil gelirlerini 6,4 milyar TL artırırken şirketin 2023 yılındaki büyümesine en büyük katkıyı mobil gelirleri sağladı.

Türk Telekom, 2023 yılını yaklaşık 53 milyon abone ile kapatırken, mobil abone sayısını 26,2 milyona yükselterek mobil faturalı hatlarda rekor bir rakam olan 1,6 milyon net abone kazanımıyla yılı tamamladı.

Faturalı segmentte 4'üncü çeyrekteki net abone kazanımı ile şirket adına tarihi bir rakama ulaşan Türk Telekom'un mobil portföyündeki faturalı abone oranı yüzde 70,8 ile bugüne kadar ki en yüksek seviyesine ulaştı. Türk Telekom, 2023 yıl sonu itibarıyla numara taşıma pazarında 9 çeyrektir devam eden liderliğini sürdürerek mobil numara taşımada en çok tercih edilen operatör oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Özden, müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarla başarılı rekorlar elde ettiklerini belirtti.

Mobil, fiber ve tüm iş alanlarında insanı merkeze alan bir yaklaşımla hareket ettiklerinin altını çizen Özden, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına yanıt veren 360 derece bir evren sunuyoruz. Mobil alanda 2023'te çok kuvvetli bir performans sergiledik. Mobil numara taşıma pazarında 2023 yıl sonu itibarıyla 9 çeyrektir üst üste en çok tercih edilen operatör olduk. Bağımsız araştırma şirketi Nielsen IQ tarafından gerçekleştirilen 'Reklam ve Marka Sağlığı' araştırmasına göre 'Sadık Müşteri Yaratma' oranında 2023'te sektörümüzün lideri olduk. Günden güne artan mobil gücümüzle yükselen performansımızı 2024'te de sürdürerek, müşterilerimize benzersiz deneyimler sunmaya devam edeceğiz."

Durmaksızın sürdürdükleri yatırımları sonucunda kapsama ve kapasite olarak mobildeki konumlarını günden güne güçlendirdiklerini belirten Özden, 4.5G ihalesi sonrası frekans sahipliklerini 3 katına çıkardıklarını vurguladı.

Hız için önemli olan abone başı frekansta ve 5G için de kritik öneme sahip 1800 Mhz frekans sahipliğinde pazar lideri olduklarından bahseden Özden, Tivibu, Muud, e-dergi, Playstore ile bireysel müşterilerin televizyondan müziğe, oyundan dergiye kadar birçok alanda dijital bir evrene sahip olduklarını ifade etti.

Özden, "Gençlik markamız Selfy ile gençlerin hayatlarının her anına değer katacak avantajlar sunuyoruz. Türk Telekom Prime markamızla yüksek mobil internet ihtiyacı ve kullanımı olan müşterilerimize, çok çeşitli marka ve sektörlerden ayrıcalıklar sunuyoruz. Yapay zeka ve yeni nesil teknolojilerin sunduğu imkanları kullanarak müşterin ihtiyaçlarını analiz ediyor ve kullanıcılarımızla en doğru şekilde temas kurmaya özen gösteriyoruz. Türk Telekom'un yapay zeka tabanlı akıllı asistanı TiTi ile yıl boyunca 400'e yakın konu başlığında kullanıcılara dijital destek sağlayarak 4 milyonu aşkın müşterilerimizin hayatını kolaylaştırdık." açıklamalarında bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.