Türkiye'de açlık ve yoksulluk sınırı ne kadar oldu? - Haber 1Haber 1

Türkiye’de açlık ve yoksulluk sınırı ne kadar oldu?

Türkiye’de açlık ve yoksulluk sınırı ne kadar oldu?

27 Ekim 2021 - 12:54

ABONE OL

Türk-İş’in çalışmasına göre Ankara’da gıda fiyatları Ekim’de aylık yüzde 1,45, yıllık yüzde 24,61 arttı. Aynı çalışmaya göre Ekim ayında açlık sınırı 3.093,20 TL, yoksulluk sınırı 10.075,58 TL oldu.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) raporuna göre Ekim’de dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 3 bin 93,2 TL’ye yükseldi.

Raporda “2021 yılının ilk gününden itibaren aylık 2 bin 825,9 TL olarak yürürlüğe giren net asgari ücret açlık sınırının altındadır ve her geçen gün aradaki makas açılmaktadır” denildi.

Yoksulluk sınırı 10 bin TL’yi aştı

Ankara’da hesaplanan gıda enflasyonunun ekimde bir önceki aya göre yüzde 1,45 arttığını, dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının ise ilk kez 10 bin TL’yi aştığını açıkladı.

Türk-İş hesaplamasına göre 4 kişilik bir ailenin sadece gıda harcaması geçen aya göre 44 TL, geçen yıla göre 611 TL artış gösterdi.

TÜİK’in aylık enflasyon verilerini duyurma tarihinden önce açıklanan Türk-İş raporu, TÜİK enflasyon tahminlerine dair göstergelerden biri olarak değerlendiriliyor.

 

Türk-İş konuyla ilgili olarak internet sitelerinde şu bilgiyi de paylaştı:

“Türk-İş tarafından 34 yıldan bu yana her ay düzenli olarak yapılan, bu alanda öncü ve diğer çalışmalara örnek olan “Açlık ve Yoksulluk Sınırı” araştırmasının Ekim 2021 ayı sonucu, gıda maddeleri fiyatlarında artışın devam ettiğini ortaya koydu. Bu durum, başta ücretli çalışanlar ve emeklileri olmak üzere, geniş bir toplum kesiminin yaşama şartlarını olumsuz etkilemeye devam etti. Ücret gelirlerinde belirli bir artış sağlanmasına karşın yetersiz kalan gelir karşısında çalışanların mağduriyeti devam etti.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.