Zam silsilesi simiti de vurdu... Bakın kaç lira oldu? - Haber 1Haber 1

Zam silsilesi simiti de vurdu… Bakın kaç lira oldu?

Zam silsilesi simiti de vurdu… Bakın kaç lira oldu?

03 Kasım 2021 - 18:03

ABONE OL

2021’in son çeyreğinde art arda gelen zamlara bugün bir yenisi daha eklendi. Temel yiyeceklerimizden biri olan simit de zamlardan nasibini aldı…

Ankara’da 2,5 TL’den satılan simide Ankara Pideciler, Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası Yönetimi zam yapma kararı aldı. Karara göre simit 3 TL’ye satılacak.

Ankara Pideciler, Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası Yönetimi maliyet artışı gerekçesi ile 2,5 TL’den satılan simidin fiyatını 3 TL’ye çıkarma kararı aldı.

Yönetim kararında, fırıncıların 400 liraya aldıkları odunun 1200 liraya; 85 liraya aldıkları bir çuval unun 240 liraya çıktığı ve susamın fiyatının da dolar arttıkça yükseldiği ifade edildi.

Art arda gelen zamlar 

Kış mevsimi öncesi elektriğe, doğalgaza ve en son da akaryakıt ürünlerine art arda zamlar yapıldı.

Doğalgaza kasım ayında yüzde 49 zam geldi. Zam, sanayi ve elektrik üretim amaçlı tarifeye yapılırken bu ay da mesken tarifesi sabit kaldı. Piyasa uzmanları artışların yeni yılla birlikte meskende de tüketiciye yansıyacağı görüşünde.

Doğalgaz fiyatlarındaki artış elektrik üretim maliyetinin de de yükselmesine neden oldu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.