18. Ankara Kitap Fuarı açıldı - Haber 1Haber 1

18. Ankara Kitap Fuarı açıldı

– Konuk ülkenin İtalya, onur konuğu yazarın Nazlı Eray olduğu fuar, 30 Ekim’e kadar sürecek

18. Ankara Kitap Fuarı açıldı

21 Ekim 2022 - 19:35

ABONE OL

ANKARA (AA) – Bu yıl 18'incisi gerçekleştirilen Ankara Kitap Fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı.

Eylül Fuarcılık tarafından ATO Congresium'da düzenlenen fuarda, 500'ü aşkın yazar, okurlarıyla buluşacak. Onur konuğu yazarın Nazlı Eray olduğu fuarın konuk ülkesi ise İtalya olarak belirlendi.

Fuarda, İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği, Ankara Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı ve Ankara Kitap Fuarı iş birliğinde, ana teması "İtalya Edebiyatı" olan etkinlikler de düzenlenecek.

Kitap fuarının açılışı, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani, onur konuğu Nazlı Eray ve çok sayıda edebiyatçının katılımıyla gerçekleşti.

Fuarın onur konuğu olmasından duyduğu gururu dile getiren Eray, ilk kitabını 16 yaşında kaleme aldığını, iki oyununun da İtalya'da 17 sene kapalı gişe oynandığını söyledi. Eray, "İtalyanlar çok sıcak ve bizlere çok yakın. İtalyanları çok seviyorum." dedi.

Teknolojinin gelişmesiyle azalan kitap okuma oranına dikkati çeken Eray, "Teknoloji çok renkli, çok hızlı, fakat kitap ölümsüz." diye konuştu.

Eray, "Teknoloji dört nala üstümüze doğru geliyor, bu hem iyi hem kötü. Arada endişelerim oluyor, teknoloji kitabı gölgelemesin diye. Fakat biz artık yeni bir çağdayız, kitap da artık çağa uyacak, yazarlar da artık çağa uyacak." dedi.

18. Ankara Kitap Fuarı, 30 Ekim Pazar'a kadar açık kalacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.