5. Etnospor Kültür Festivali - Haber 1Haber 1

5. Etnospor Kültür Festivali

– Binicilik alanında atlara binen çocuklar eğlenceli vakit geçiriyor

5. Etnospor Kültür Festivali

10 Haziran 2022 - 12:45

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından İstanbul'da düzenlenen 5. Etnospor Kültür Festivali'nde çocuklar at binerek keyifli anlar yaşıyor.

Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen organizasyonun ikinci gününde etkinlikler devam ediyor.

Binicilik alanına gelen yüzlerce çocuk, Türkiye Jokey Kulübünün (TJK) organizasyonuyla at binme deneyimi yaşıyor. Güvenlik önlemlerinin alındığı ve uzman eğitmenlerin eşliğinde atlara binen çocuklar, hem hayvan sevgisini tadıyor hem de heyecanlı dakikalar geçiriyor.

TJK eğitmenlerinden ve Türkiye'nin ender kadın jokeylerinden olan Serap Göz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Atalarımızdan gelen atçılığı çocuklarımızla paylaşmak istedik. Atçılığı çocuklara tanıtmak istedik. TJK olarak yaklaşık 7 yıldır ücretsiz olarak engelli çocuklara atlı terapi eğitimi veriyoruz. Festivale gelen bütün çocuklarımızı atlarla buluşturacağız." diye konuştu.

Atlarla gezen çocuklar da çok eğlendiklerini ve heyecanlı olduklarını dile getirdi.

Vatandaşların ücretsiz olarak katılabildikleri festival, 12 Haziran Pazar gününe kadar sürecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.