ABD ve Fransa, Romanya'da askeri tatbikat düzenliyor - Haber 1Haber 1

ABD ve Fransa, Romanya'da askeri tatbikat düzenliyor

ABD ve Fransa, Romanya'da askeri tatbikat düzenliyor

09 Şubat 2023 - 19:10

ABONE OL

CAPU MIDIA (AA) – NATO'nun Romanya'daki muharebe grubuna bağlı ABD ve Fransa askeri birlikleri, örgütün doğu bloku savunma gücünü test etmek amacıyla tatbikat düzenliyor.

Kaya Kartalı 23 adıyla Capu Midia'nın Karadeniz askeri eğitim bölgesinde yapılan tatbikata, çok uluslu 350 civarında asker katılıyor.

Romanya Savunma Bakanlığı, 2-10 Şubat tarihlerinde düzenlenen tatbikatta gerçek mühimmat kullanıldığını açıkladı. Açıklamada, tatbikatın, birliğin silah sistemlerinin uyumunu test etmek amacıyla yapıldığı bildirildi.

Ukrayna-Rusya Savaşı'nın birinci yılına yaklaşırken NATO, Avrupa'nın doğu sınırındaki varlık ve hareketliliğini artırmaya devam ediyor.

Son bir yıl içerisinde, Romanya, Macaristan, Bulgaristan ve Slovakya gibi bölgedeki NATO üyesi ülkelere askeri yığınaklarını sürdüren ittifak, ocak ayında da tatbikat düzenlemişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.