Adıyaman'da faaliyette olan tek fotoğrafçı depremzedeler için işinin başında - Haber 1Haber 1

Adıyaman'da faaliyette olan tek fotoğrafçı depremzedeler için işinin başında

Adıyaman'da faaliyette olan tek fotoğrafçı depremzedeler için işinin başında

27 Şubat 2023 - 13:45

ABONE OL

ADIYAMAN (AA) – ÖZGÜR ALANTOR/MEHMET KUMCAĞIZ- Adıyaman'ın açık olan tek fotoğraf stüdyosunda, özellikle hasar tespiti yapmak için gelenler nedeniyle yoğunluk yaşıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da, fotoğrafçı Suat Doğan'ın iş yeri, konteyner olduğu için ayakta kaldı.

Doğan, depremde oluşan küçük çaplı hasarlarını giderdiği dükkanını açarak çalışmalarına başladı.

Özellikle araç, dükkan ve evlerinde hasar tespit çalışması yaptırmak isteyen depremzedeler, çektikleri ya da çektirdikleri fotoğrafları kentin tek açık fotoğrafçısında bastırarak başvurularını yapıyorlar.

Fotoğrafçı Suat Doğan, AA muhabirine, 6 Şubat'ta iki büyük depremden sonra peş peşe artçı sarsıntılar yaşadıklarını söyledi.

Depremde evlerinin hasar aldığını, prefabrik olduğu için dükkanında büyük çaplı hasar oluşmadığını belirten Doğan, "Cam kırığı falan vardı, temizledik burada kalmaya başladık." dedi.

Talep üzerine dükkanını açtığını belirten Doğan, "Bir tane açık noterimiz var, oradan gelen müşterilerimiz var. Vekalet olsun, tapuyla alakalı olsun, araç satışları olsun, hasarlı olan, enkaz altında kalan araçların fotoğraflarını çektirip götürüp, hasar için bildiriyorlar. Sigortalı olan dükkanların fotoğraflarını çıkarıp onların işlerini görmeye çalışıyoruz. Açık olan tek fotoğrafçı ben olduğum için yoğunluk var." ifadelerini kullandı.

Ailecek dükkanın arkasında bulunan odada kaldıklarını anlatan Doğan, şöyle devam etti:

"Prefabrik olduğu için kendi ayaklarımız üzerinde durup devlete yük olamamaya çalışıyoruz. Bir konteyner, bir çadır varsa yararlanabilecek insanlar yararlansın. Bizim kafamızı sokabileceğimiz bir yerimiz var. Ailecek 5 kişiyiz, burada yatıp kalkıyoruz."

– "Adıyamanlılara geri dönün diye sesleniyorum"

Yaşadıklarının çok zor olduğunu dile getiren Doğan, en zorunun memleketlerini bırakıp gitme düşüncesi olduğunu ifade etti.

Konuşmasına gözyaşını silerek devam eden Doğan, "İnat ettik 'gitmeyeceğiz' dedik, memleketi terk etmedik. Ben terk edemem. Bizim toprağımız, ekmeğimiz, suyumuz, aşımız her şeyimiz burası. Ben gitmemek için direniyorum. Adıyamanlılara 'geri dönün' diye sesleniyorum. Memleketinizi terk etmeyin, burada devam edelim." diye konuştu.

Zarar gören dükkanının fotoğraflarını çektiren Mustafa Karasu ise şunları kaydetti:

"Cam işiyle uğraşıyoruz. Çok şükür canımızda bir şey yok. Malımız da gitsin. Zararımız 1 milyonun üzerinde. Hasar tespiti için fotoğrafçı getirdik. Fotoğraf çekti, bu fotoğraflarla hasar tespiti için başvuruda bulunacağız. Şu an şehirde başka fotoğrafçı yok, sadece Suat abi var."

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.