Albayrak Grubu, Bakü Limanı'nda faaliyet gösterecek - Haber 1Haber 1

Albayrak Grubu, Bakü Limanı'nda faaliyet gösterecek

Albayrak Grubu, Bakü Limanı'nda faaliyet gösterecek

15 Temmuz 2022 - 17:50

ABONE OL

BAKÜ (AA) – Albayrak Grubu ile Bakü Uluslararası Deniz Ticaret Limanı Şirketi (Bakü Limanı), arasında iş birliği anlaşmaları imzalandı.

Bakü Limanı'nda gerçekleştirilen törende anlaşmalara Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak ile Bakü Limanı Baş Direktörü Taleh Ziyadov imza attı.

"Ro-Ro Terminali Anlaşması"na göre Albayrak Grubu, Bakü Limanı'nda tekerlekli ekipmanların taşınmasında kullanılan "Ro-Ro" terminalini modern standartlara uygun hale getirecek ve terminalin işletmesinde yer alacak.

Bu anlaşmayla Bakü Limanı'nda transit tır geçişlerinin artırılması hedefleniyor.

"Gübre Terminali Anlaşması"na göre Albayrak Grubu, liman arazisinde inşa edilen gübre terminaline yatırımcı ve yönetici kısmında katılım sağlayacak.

Bu anlaşmayla da Orta Asya'dan Avrupa'ya taşınan gübre ürünlerinin büyük bölümünün Azerbaycan üzerinden nakledilmesini sağlamak amaçlanıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.