Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock Berlin Büyükelçiliği'nde taziye defterini imzaladı - Haber 1Haber 1

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock Berlin Büyükelçiliği'nde taziye defterini imzaladı

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock Berlin Büyükelçiliği'nde taziye defterini imzaladı

10 Şubat 2023 - 17:15

ABONE OL

BERLİN (AA) – Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği'nde açılan taziye defterini imzaladı.

Baerbock, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen’i ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileklerini iletti ve son gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Baerbock taziye defterine, "Bu feci depremin haberleri, görüntüleri beni ve ülkemizin dört bir yanını derinden etkiledi. Hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla birlikte, vefat edenlerin yasını sizlerle birlikte tutuyoruz. Ülkemizde hemen herkesin etkilenen bölgeden tanıdıkları, arkadaşları var, hatta oradan geliyorlar. Dolayısıyla sizin acınız bizim de acımızdır. Almanya olarak Türkiye'deki insanların yanındayız ve yardım etmeye devam edeceğiz." ifadelerini yazdı.

Berlin Büyükelçiliği'nde açılan taziye defterini daha önce de Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Federal Meclis Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz, İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Tarım Bakanı Cem Özdemir ve Berlin'deki yabancı misyon şefleri imzalamıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.