Bahçelievler'de düzenlenen festivalde 3 ton hamsi dağıtıldı - Haber 1Haber 1

Bahçelievler'de düzenlenen festivalde 3 ton hamsi dağıtıldı

Bahçelievler'de düzenlenen festivalde 3 ton hamsi dağıtıldı

15 Ocak 2023 - 16:25

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Bahçelievler Belediyesince düzenlenen balık festivalinde, vatandaşlara 3 ton hamsi ikram edildi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, Kamu Binaları Meydanı'nda düzenlenen festivalde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Karadeniz kültürünü semtlerinde yaşatmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Bahadır, festivali düzenlemekteki amaçlarının, Karadeniz'in güzel, tatlı, zeki ve muktedir insanını, İstanbul'da yaşayan farklı memleketten insanlarla buluşturmak, Karadenizlileri bir araya getirmek ve Karadeniz kültürünü tanıtmak olduğunu belirtti.

Başkan Bahadır, daha sonra ekiplerle birlikte hazırladığı balık ekmeği vatandaşlara ikram etti.

Etkinlikte hamsili pizza, hamsi şiş, hamsi kumpir ve hamsili pasta gibi hamsiden yapılan 18 çeşit tatlı ve yemek sergilenirken, 8 yarışmacı yarım kilo hamsiyi en kısa sürede yemek için yarıştı.

5 kilogram hamsi, 1 kangal sucuk ödüllü hamsi yeme yarışmasını, geçen senenin de şampiyonu olan Tokatlı Veysel Şenol kazandı.

Festivalde ayrıca Trabzon tereyağı, Afyon sucuğu ve Hatay zeytinyağı gibi yöresel ürünler satışa sunuldu.

Etkinlikte gün boyu süren yöresel müzik dinletisinin yanı sıra halk oyunları gösterisi yapıldı, Karadenizli müzik grubu Koliva sahne aldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.