Batman'da PKK teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 8 asker anıldı - Haber 1Haber 1

Batman'da PKK teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 8 asker anıldı

Batman'da PKK teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 8 asker anıldı

05 Ekim 2021 - 15:30

ABONE OL

BATMAN (AA) – Batman'ın Gercüş ilçesi kırsalında 3 yıl önce PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 8 asker için anma programı düzenlendi.

İlçe Jandarma Komutanlığındaki programa, Batman Valisi Hulusi Şahin, Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Başkaya, Gercüş Belediye Başkanı Gündüz Günaydın, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve bazı şehitlerin aileleri ile gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okumasıyla başlayan programda, şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Daha sonra şehitler anısına yapılan çeşmeye gidildi.

İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde şehitler anısına oluşturulan alana fidan dikimi yapıldı.

Batman'ın Gercüş ilçesi kırsalında 4 Ekim 2018'de operasyona giden askerleri taşıyan zırhlı askeri aracın geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirilmiş, saldırıda 8 asker şehit olmuş, bir asker yaralanmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.