BBP'nin yardım kampanyasına çocuklar harçlıklarıyla katıldı - Haber 1Haber 1

BBP'nin yardım kampanyasına çocuklar harçlıklarıyla katıldı

BBP'nin yardım kampanyasına çocuklar harçlıklarıyla katıldı

16 Şubat 2023 - 14:45

ABONE OL

ANKARA (AA) – Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Büyük Birlik Partisinin (BBP) başlattığı yardım kampanyasına çocuklar da harçlıklarıyla destek oldu.

BBP'den yapılan yazılı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede arama kurtarma çalışmalarının gece gündüz devam ettiği anımsatıldı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, milletvekilleri, sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlar ile vatandaşların, başlatılan yardım kampanyalarıyla afetzedelerin yaralarını sarmak için bir araya geldiği belirtilen açıklamada, BBP'nin de afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ülke genelinde ayni ve nakdi yardım kampanyası başlattığı bildirildi.

Genel Merkez, il ve ilçe teşkilatlarında toplanan yardımların, tırlarla bölgeye gönderildiği, nakdi yardımların ise AFAD üzerinden ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı ifade edilen açıklamada, kampanyaya partili partisiz 7'den 70'e tüm vatandaşların katkı sunmaya çalıştığı vurgulandı.

Çocukların da yardım kampanyasına destek olduğuna işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"BBP Erzurum İl Başkanlığının yardım toplama çalışmaları sırasında Ravzanur Çağıl isimli küçük bir kızın montunu ve cebinde gönderdiği 25 lira ile 'Çok geçmiş olsun, çok üzüldüm, elimde bu kadar para vardı. Ben Erzurum'dan Ravzanur Çağıl' şeklindeki not görevlileri duygulandırırken, bu kez Denizli'den küçük bir çocuktan gelen bir mektup gurur ve gözyaşlarına neden oldu. Denizli'den 2. sınıf öğrencisi Gökçe Arslan isimli küçük çocuğun kumbarasındaki harçlığını depremzede kardeşleri için yardım kampanyasına göndermesi büyük takdir topladı. Gökçe Arslan'ın, 'Ben Denizli'den Gökçe Arslan. 2. sınıf öğrencisiyim. Depremde zarar gören arkadaşlarım için kumbaramdaki harçlıklarımı gönderiyorum. Sizin için çok üzüldüm, dualarım sizinle… İnşallah çok iyi olursunuz, hep mutlu olun' şeklindeki notuyla gönderdiği 1100 lira görevliler tarafından teslim alınarak kampanyaya kaydedildi."

– "Devlet millet el ele bu zorluğu aşacağız"

Açıklamada, konuyla ilgili görüşlerine yer verilen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, devlet ve milletin bütün imkanlarını seferber ettiğini ve el ele vererek bu zorluğu aşacağını belirtti.

Destici, parti olarak kendilerinin de yardım kampanyası başlattığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Yardım toplama çalışmaları sırasında Erzurum'dan Ravzanur Çağıl isimli yavrumuzun montunu göndermesi ve cebine iliştirdiği not hepimizi çok duygulandırmıştı. Bu kez Denizli'den Gökçe Arslan isimli küçük bir evladımızın davranışı, depremzede kardeşlerinin acılarını paylaşması, hepimizi hem gururlandırdı hem de gözlerimizi yaşarttı. Vatanına, milletine bu hayırlı evlatları yetiştiren ve bu bilinci yavrularımıza aşılayan kıymetli anne babalara şükranlarımı sunuyorum."

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.