Bilgi yarışmasında dereceye giren Boşnak öğrenciler İstanbul gezisi için yola çıktı - Haber 1Haber 1

Bilgi yarışmasında dereceye giren Boşnak öğrenciler İstanbul gezisi için yola çıktı

Bilgi yarışmasında dereceye giren Boşnak öğrenciler İstanbul gezisi için yola çıktı

21 Ocak 2023 - 16:10

ABONE OL

SARAYBOSNA (AA) – Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği ve Bosna Hersek İslam Birliği Eğitim ve Bilim İdaresi işbirliğinde düzenlenen bilgi yarışmasında başarılı olan Boşnak öğrenci ve öğretmenler, İstanbul seyahati için yola çıktı.

"Huzurlu Dinin Gökyüzü Altında Bosna Tecrübesinde İslam ve Avrupa Projesi" kapsamında düzenlenen ve yaklaşık 35 bin öğrencinin katıldığı bilgi yarışmasında derece alan öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan 100 kişilik grup, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'dan İstanbul'a uğurlandı.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Dr. Faruk Berat Akçeşme, "Yarışmaya Bosna Hersek'in her şehrinden, ayrıca Zagreb ve Novi Pazar'dan katılanlar oldu. Dereceye giren öğrenci ve öğretmenlerine İstanbul seyahati ödülü koyduk. Bugün bu öğrencileri ve öğretmenleri İstanbul'a uğurluyoruz." dedi.

Akçeşme, öğretmen ve öğrencilerin İstanbul'daki uluslararası imam hatip liselerinde misafir edileceğini belirterek, şunları söyledi:

"İstanbul'un tarihi ve turistik mekanlarını gezme fırsatları olacak. Biz bu geziyi sadece turistik bir gezi olarak değerlendirmiyoruz. Onların dedeleriyle bizim dedelerimiz yüzyıllarca aynı topraklarda yaşadılar. Oluşturduğumuz ortak bir medeniyet, ortak bir kültür var. Bu medeniyete ev sahipliği yapan, bu kültürün izlerini taşıyan bir şehri görmeye gidiyorlar. Dolayısıyla bu geziyi çok önemsiyoruz."

– Öğrenciler, İstanbul'u ziyaret edecekleri için heyecanlı

Bosna Hersek İslam Birliği Eğitim ve Bilim İdaresi Daire Başkanı Nezir Halilovic de katkılarından dolayı Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği ve Eğitim Müşavirliğine teşekkür ederek, "Bosna Hersek'e verdikleri destek için Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan'a ve Türk halkına teşekkür etmek istiyorum. Biz bugün, Boşnakların bıraktığı izleri görmek için İstanbul'a gidiyoruz." ifadelerini kullandı.

Saraybosna'daki Birinci Boşnak Lisesi öğrencisi Bakir Cosovic de İstanbul'u ilk kez ziyaret edeceğini dile getirerek, "Türkiye'ye gidiyor olmaktan çok mutluyum. İlk olarak Edirne'yi göreceğiz, ardından ise İstanbul'u gezeceğiz. Çok heyecanlıyım." dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.