Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı Uluslararası Operasyonlar Başkanı Fowler, Van'da - Haber 1Haber 1

Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı Uluslararası Operasyonlar Başkanı Fowler, Van'da

Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı Uluslararası Operasyonlar Başkanı Fowler, Van'da

12 Ocak 2022 - 14:01

ABONE OL

VAN (AA) – Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı Uluslararası Operasyonlar Başkanı Nickholas Fowler, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Van'a geldi.

İl Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Fowler, programı kapsamında beraberindeki heyetle Vali Mehmet Emin Bilmez'i ziyaret etti.

Vali Bilmez, makamında görüştüğü Başkan Nickholas Fowler'e sınır güvenliği, kaçakçılık ve düzensiz göçmenlerle mücadele konularında bilgi verdi.

İnsan kaçakçılığı ile uyuşturucunun uluslararası bir sorun olduğunu ve bu konuda tüm dünyanın birlikte mücadele etmesi gerektiğini belirten Vali Bilmez, görüşmede, son dönemde Türkiye'nin İran sınırında aldığı tedbirler, yakalanan ve engellenen düzensiz göçmenler ve uyuşturucu ile mücadele konularına dikkati çekti.

Vali Bilmez'in kendilerini kabul etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Fowler, düzensiz göçmen ve uyuşturucu kaçakçılığının kendileri için de büyük sorun olduğunu söyledi.

Küresel bir sorun haline gelen düzensiz göçmenlerin ve uyuşturucu kaçakçılığının önlenmesi için birlikte yapılacak çalışmaların önemli olduğunu vurgulayan Başkan Fowler, bu konuda her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.

Görüşme sonrası Vali Bilmez, Başkan Fowler'e üzerinde Urartu motifleri bulunan tabak hediye etti.

Toplantıya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ve Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Fırat Aslan da katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.