Bolu'da "kış okuluna" giden öğrenciler becerilerini geliştiriyor - Haber 1Haber 1

Bolu'da “kış okuluna” giden öğrenciler becerilerini geliştiriyor

Bolu'da “kış okuluna” giden öğrenciler becerilerini geliştiriyor

31 Ocak 2023 - 18:30

ABONE OL

BOLU (AA) – Bolu'da yarıyıl tatilinde "kış okuluna" devam eden öğrenciler, görsel sanatlardan, uzay ve havacılığa kadar birçok alanda temel eğitimler alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) başlatılan okullarda ilgi alanına göre yönlendirilen öğrenciler, Bilim ve Sanat Merkezi'ndeki (BİLSEM) kurslara katılıyor.

Aktaş Mahallesi'ndeki merkeze gelen ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler, "görsel sanatlar", "akıl oyunları", "uzay ve havacılık", "fen bilimleri" ve "müzik" olmak üzere 5 alanda, eğlenceli ve yenilikçi öğrenme yaklaşımlarıyla tanışıyor.

Yeni arkadaşlar edinmelerinin yanı sıra farklı alanlardaki becerilerini keşfetme ve geliştirme imkanı bulan öğrenciler, maket uçak ve roket yapıyor, mantık ve zekaya dayalı oyunlarla problem çözüp, müzik aletlerini kullanıyor.

Bolu BİLSEM Müdürü Ferdi Kılıç, AA muhabirine, "yaz okulu" modelini ara tatilde "kış okulu" olarak yeniden hayata geçirdiklerini söyledi.

Okula 80'e yakın öğrencinin katıldığını aktaran Kılıç, daha farklı atölyeler ekleyerek kursları devam ettirmeye çalışacaklarını ifade etti.

Kılıç, çeşitli okullardan gelen öğrencilere merkezi tanıtma imkanı bulduklarına dikkati çekerek, "Hem de bu atölyeleri çocuklarımızın kullanımına sunmuş olduk. Çocuklar özgüven sağlamış oldular. Bir şeyleri yapabilme mutluluğuna eriştiler." dedi.

Görsel Sanatlar öğretmeni Ayşe Çevirgen de temel bilgileri vermeye çalıştıklarını anlatarak, "Burada doğadan bulduğumuz malzemelerle sanatı birleştirerek tasarım ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizi farklı bakış açıları kazandırmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.