Bosna Hersek'te hayat pahalılığı protesto edildi - Haber 1Haber 1

Bosna Hersek'te hayat pahalılığı protesto edildi

Bosna Hersek'te hayat pahalılığı protesto edildi

06 Temmuz 2022 - 22:00

ABONE OL

SARAYBOSNA (AA) – Bosna Hersek'te başkent Saraybosna dahil Mostar, Banja Luka, Tuzla ve Bihac kentlerinde toplanan binlerce kişi, ülkede son dönemde artan fiyatlara dikkat çekerek hayat pahalılığını protesto etti.

Saraybosna'daki parlamento binası önünde toplanan gruptakiler, "Adalet istiyoruz" ve "Susmak istemiyorum" yazılı dövizler açtı, hükümeti hayat pahalılığıyla mücadele edememekle suçladı.

Organizatörlerden Sanin Musa, Saraybosna'da 5 bine yakın kişinin toplandığını ifade ederek, akaryakıtta ÖTV’nin askıya alınması, gıda ürünlerinden alınan verginin azaltılması, asgari ücretin artırılması, çocuk yardımı ve maaşlardan yapılan kesintilerin azaltılması gibi taleplerde bulunduklarını söyledi.

Mostar'da toplananlar da son dönemdeki zamlara dikkati çekti, maaşların ise yerinde saydığını belirtti.

Banja Luka, Tuzla ve Bihac kentlerindeki protestolarda da hükümetten hayat pahalılığını sona erdirecek çözümler bulması istendi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.