Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz - Haber 1Haber 1

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

10 Kasım 2021 - 12:02

ABONE OL

ERZURUM (AA) – Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83'üncü yılında Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır, Tunceli ve Ardahan'da törenlerle anıldı.

Erzurum'da Havuzbaşı Kent Meydanı'ndaki törende, Vali Okay Memiş, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu'nda devam eden programda günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu, oratoryo gösterisi yapıldı.

– Kars

Kars'ta Hükümet Konağı önündeki tören, Atatürk Anıtı'na Kars Valisi ve Belediye Başkanvekili Türker Öksüz ile 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç'un çelenk sunmasıyla başladı. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda devam eden anma programında ilk olarak Atatürk'ün biyografisi okundu. Şiir dinletisiyle devam eden programda, Kars Fen Lisesi öğrencileri oratoryo gösterisi yapıldı.

Atatürk'ün gençliğe hitabesinin okunması sonrası öğrenciler, Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türküleri söyledi.

Programlara, Kars Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

– Ardahan

Ardahan'da Valilik bahçesindeki törende, Vali Hüseyin Öner, 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Berat Acar ve Belediye Başkanı Faruk Demir, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

– Tunceli

Tunceli'de Valilik bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende Vali Mehmet Ali Özkan, Tuğgeneral Nurettin Alkan ve Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Buradaki anma töreninin ardından programa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda devam edildi.

Günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunduğu program, öğrencilerce yapılan oratoryo gösterisi ve müzik dinletisiyle sona erdi.

Programa, 4. Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Yılmaz Ustaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Enver Eroğlu, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, İl Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Durali Ceylan, protokol üyeleri, kurum amirleri, vali yardımcıları, öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

– Iğdır

Iğdır Belediyesi önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda devam eden anma programında "Atatürk" adlı oratoryo gösterisi sergilendi, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okundu.

10 Kasım Koro Şarkıları Konseri ile sona eren programa, Vali ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Engin Sarıibrahim, Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutanı Albay Ramazan Sedat Baş, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

– Ağrı

Ağrı'da düzenlenen tören, Abide Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kültür ve Kongre Merkezi'nde devam eden anma programında, öğrenciler şiir okuyup Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği "Yemen" ve "Selanik" türkülerini seslendirdi.

Oratoryo gösterisinin yapıldığı program, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Vali Osman Varol ve beraberindekiler, daha sonra Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk temalı resim sergisini ziyaret etti.

Programa, Vali Osman Varol, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutan Vekili Albay Serhat Kasalak, Belediye Başkan Vekili Mehmet Alpaslan, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İsmail Sıkı, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

– Erzincan

Erzincan Belediyesi önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saatler 09.05'i gösterdiğinde, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda devam eden programda, Mustafa Doğan Anadolu Lisesi öğrencileri Atatürk'ün sevdiği şarkıları söyledi.

Program, kent genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödül verilmesiyle sona erdi.

Törene, Erzincan Valisi Mehmet Makas, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Akın Levent, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hüsamettin Erol, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.