Diyarbakır anneleri evlatlarına kavuşmak istiyor - Haber 1Haber 1

Diyarbakır anneleri evlatlarına kavuşmak istiyor

Diyarbakır anneleri evlatlarına kavuşmak istiyor

08 Aralık 2021 - 14:55

ABONE OL

DİYARBAKIR (AA) – Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önündeki oturma eylemi kararlılıkla devam ediyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı evlat nöbeti 828'inci gününde sürüyor.

İzmir'den 7 yıl önce 19 yaşında kandırılarak dağa götürülen oğlu Abdulkadir için Tekirdağ'dan gelerek eylem yapan Esmer Kaman, evladından 7 yıldır haber alamadığını söyledi.

Kaman, "Devletimize çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Onlar bizim arkamızda ve yanımızda var oldukça anne ve babalar olarak evlatlarımıza kavuşacağız." dedi.

Kaman oğluna seslenerek, "Oğlum dön. Seni kandırıyorlar. Korkma, devletimize, askerlerimize teslim ol. Dönenler ailelerine kavuştu. Sen de dön." ifadelerini kullandı.

Van'ın Gürpınar ilçesinden gelerek oğlu Mikail'e kavuşmak için eylem yapan baba Yusuf Erdinç de oğlunun Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okurken kandırılarak dağa götürüldüğünü belirtti.

"HDP evladımı benden kopardı. Kalem yerine eline silah verdiler. Oğlumun peşini bırakmayacağım. Ölünceye kadar burayı terk etmeyeceğim. Evladımı onlar için büyütmedim. Oğlum avukat olacaktı." diyen Erdinç, evladına kavuşana kadar eylemi sürdüreceğini aktardı.

Erdinç, oğluna güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında bulunarak, "Oğlum etrafına bak, HDP'li vekillerin çocukları var mı? Senin elindeki kalemi kırdılar. Bu reva mıdır? Senin yerin Türkiye Cumhuriyetidir." diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.