Diyarbakır'da tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen 420 sikke ele geçirildi - Haber 1Haber 1

Diyarbakır'da tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen 420 sikke ele geçirildi

Diyarbakır'da tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen 420 sikke ele geçirildi

16 Nisan 2022 - 21:25

ABONE OL

DİYARBAKIR (AA) – Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen 420 bronz sikke, 9 eski toprak kandil, 4 gözyaşı şişesi ve bronz bilezik ele geçirildi, 4 şüpheli yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Yenişehir'de ikamet eden kişilerin, 500 bin lira karşılığında tarihi eser satmak için müşteri aradığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Jandarma ekipleri, Dökmetaş Mahallesi'nde tarihi eser satmaya çalışan 4 zanlıyı suçüstü yakaladı.

Şüphelilerin üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramada Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 420 bronz sikke, 9 eski toprak kandil, 4 gözyaşı şişesi, bronz bilezik ile çeşitli ölçü ve ebatlarda 70 obje olmak üzere toplam 504 parça eser ele geçirildi.

Eserler, Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

Zanlıların jandarmadaki işlemleri sürüyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.