Eskişehirli TEKNOFEST birincileri uluslararası yarışmaları hedefliyor - Haber 1Haber 1

Eskişehirli TEKNOFEST birincileri uluslararası yarışmaları hedefliyor

Eskişehirli TEKNOFEST birincileri uluslararası yarışmaları hedefliyor

29 Eylül 2021 - 17:40

ABONE OL

ESKİŞEHİR (AA) – TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin "Liselerarası Sabit Kanat İHA Yarışması"ndan birincilikle dönen Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımı "Crew of Sky", uluslararası yarışmalara da katılmak istiyor.

Danışman öğretmenleri Hamit Yılmaz öncülüğünde, Furkan Batı, Ahmet Metehan Gök, Semih Kabak, Mert Ali Yoldaş, Elif Aydoğmuş ve Muhammed Zahid Dursun'dan oluşan ekip, birincilik ödüllerini 25 Eylül'de İstanbul'da gerçekleştirilen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldı.

Yarışmada verilen tüm görevli başarıyla tamamlayan ekip, "Gökçen İHA" adını verdikleri hava aracıyla istenen uygulamaları otonom olarak gerçekleştiren takımlar arasında öne çıktı.

Elde ettikleri başarıdan dolayı mutlu olduklarını dile getiren gençler, havacılık alanında daha iyi projeler ortaya çıkartarak Türkiye'yi farklı alanlarda temsil etmek istediklerini vurguladı.

Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uçak Bakım Alanı öğretmeni ve proje danışmanı Hamit Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl ikincisi düzenlenen Liselerarası Sabit Kanat İHA Yarışması'na katıldıklarını söyledi.

Yılbaşında raporlama aşamalarıyla başlayan süreci başarıyla tamamladıklarını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bütün rapor ve uçuş videosu aşamalarını geçtikten sonra 13-18 Eylül'de Bursa'da son aşama uçuş yarışması düzenlendi. Uçağımızı, verilen görevleri yerine getirecek şekilde uçurduk. Orada aldığımız derecelerle Türkiye birinciliği kazandık. Çok gurur ve mutluluk verici bir başarı. Ülkemizin en köklü havacılık okuluyuz. Okulumuz hem askeri hem de sivil havacılığa çok fazla istihdam kaynağı oluşturan bir okul. Biz de öncü bir havacılık okulu olarak bu işe katıldık. İHA ve SİHA'lar ile ilgili bu atılıma lise aşamasında başlaması ve başarıya ulaşması öğrencilerimiz için umut vadediyor. Bu yaşta bunları başarabiliyorlarsa, üniversite okuyarak da akademik olarak gelişimlerini devam ettirerek çok daha büyük başarılara imza atacaklarını düşünüyorum."

Okul müdürü İlhami Can ise bu başarıdan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirerek, öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştıklarını anlattı.

Okul olarak en büyük hedeflerinin uluslararası alanda başarılar elde etmek olduğunu ifade eden Can, Hamit Yılmaz ve ekibi kutladı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.