Gazze'de öğrenciler arası satranç turnuvası yapıldı - Haber 1Haber 1

Gazze'de öğrenciler arası satranç turnuvası yapıldı

– Satranç turnuvasına 150 öğrenci katıldı

Gazze'de öğrenciler arası satranç turnuvası yapıldı

17 Ocak 2023 - 17:40

ABONE OL

GAZZE (AA) – İsrail’in abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde 150 öğrencinin katılımıyla okullar arası satranç turnuvası düzenlendi.

Özel El-Vıhde Akademisi tarafından düzenlenen turnuvada özel okullarda eğitim gören 6 ila 17 yaşlarındaki öğrenciler arasında gerçekleşen müsabakalar, Filistin Satranç Federasyonu'ndan hakem heyeti tarafından denetlendi.

Vıhde Akademisi'nin idari sorumlusu ve turnuva organizatörü Abdullah el-İfranci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu müsabakaya katılan öğrencilerin okullarında bir süredir antrenmanlar yaptığını söyledi.

"Turnuvaya, Gazze'deki 11 özel okuldan 150 öğrenci katıldı." diyen İfranci, her üç ayda bir bu okulların öğrencilerine yönelik farklı turnuvalar düzenlendiğini aktardı.

Turnuvanın amacının, oyuncuları keşfetmek ve diğer yarışmalarda yer almaları adına becerilerini geliştirmeye çalışmak olduğunu ifade eden İfranci, etkinliğin günübirlik yapıldığını kaydetti.

İfranci, Vıhde Akademisi'nin satranç dışında futbol gibi spor faaliyetleri ile bazı sanat çalışmalarına da destek verdiğini sözlerine ekledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.