GÜNCELLEME- İstanbul'daki SGK binalarında EYT yoğunluğu - Haber 1Haber 1

GÜNCELLEME- İstanbul'daki SGK binalarında EYT yoğunluğu

GÜNCELLEME- İstanbul'daki SGK binalarında EYT yoğunluğu

03 Mart 2023 - 12:25

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından İstanbul'daki bazı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binaları önünde yoğunluk oluştu.

EYT'yle ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi sonrasında vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren ilçelerdeki SGK binalarına gelmeye başladı.

EYT düzenlemesinden faydalanarak emeklilik hakkını kullanmak isteyen vatandaşlar Ataşehir, Ümraniye, Pendik, Şişli, Esenyurt ve Fatih Unkapanı SGK binalarında yoğunluğa neden oldu.

Emeklilik süreçlerine ilişkin işlemlerini tamamlamak ve "emekli olabilir" belgesi almak için sıraya giren vatandaşlar bina önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı ilçe SGK binaları önlerindeki kuyruk çevre sokaklara kadar uzadı.

– "Hiç ummuyordum, 47 yaşında emekli oluyorum"

Fatih'teki Unkapanı Sosyal Güvenlik Merkezi'ne gelen Zeynel Kır, emeklilik için işlemlerini tamamladığını belirterek "Şu anda sigortadan evraklarımızı aldık, iş yerine vereceğiz. Ayın 14'ünde de ilişiğimiz kesiliyor. Allah herkese nasip etsin, güzel bir mutluluk. Hiç ummuyordum, 47 yaşında emekli oluyorum." diye konuştu.

Esenyurt SGK binası önünde bekleyen Yasin Türkyılmaz da emekli olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek "Emekli aylığımın bir miktarıyla depremzedelere yardım edeceğim. Çünkü canımız yandı. Bundan sonra emekli olup da maaşını alanlara Allah güle güle yemeyi nasip etsin. Devletimiz var olsun, devletimiz yaşasın." ifadesini kullandı.

Ümraniye SGK binası önünde sıraya giren Önder Birkan ise bu kanunu uzun zamandır beklediğini, emeklilik hakkı için başvurusunu yapacağını kaydederek "Şu anda çalışıyor olduğum için 'emekli olabilir' yazısını buradan almam gerekiyor. Onu iş yerime beyan ettikten sonra gerisini e-devlet üzerinden yapacağız inşallah." dedi.

Şişli SGK binası önünde bekleyen 48 yaşındaki Orhan Polat da yoğunluktan dolayı e-Devlet'e giremediğini, saat 09.10'dan beri sırada olduğunu ve beklemeye devam edeceğini söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.