İstanbul'da tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 3 şüpheli yakalandı - Haber 1Haber 1

İstanbul'da tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 3 şüpheli yakalandı

İstanbul'da tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 3 şüpheli yakalandı

27 Kasım 2022 - 10:40

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – İstanbul'da düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 143 sikke ile 5 yağlı boya tablo ele geçirildi, 3 şüpheli gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Eyüpsultan'ta 3 şüphelinin, yasa dışı yollarla elde ettikleri tarihi eserleri satmaya çalıştıkları bilgisi üzerine harekete geçti.

Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin adresini belirleyen ekipler, 2 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Adreslerde yapılan aramalarda 5 yağlı boya tablo ile Osmanlı dönemine ait olduğu değerlendirilen 143 sikke ele geçirildi.

Muhafaza altına alındıktan sonra İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü ekiplerince incelenen eserlerin müzelik değerde olduğu, yurt içinde alım-satımı ile yurt dışına çıkarılmasının yasak olduğu belirlendi.

Yakalanan 3 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.